Autor: mi
Datum objave: 24.10.2016


Urijah Faber se povlači

Urijah Faber (33-10, 9-6 UFC) objavio je povlačenje iz MMA-a.

37-godišnji Amerikanac posljednju borbu će odraditi 17. prosinca protiv Brada Picketta u svom Sacramentu i time okončati 14 godina dugu karijeru.


"Jednostavno osjećam da je ispravno to učiniti u Sacramentu. Jednostavno osjećam da je pravo vrijeme i mjesto. Čekao sam da se izgradi ova nova arena."


'California Kid' bio je WEC-ov prvak u perolakoj kategoriji od 2006. do 2008. U tom periodu pet puta je obranio naslov i postao jedan od najpopularnijih boraca te organizacije. Faber je jedini koji do ovog trenutka ima pobjedu nad aktualnim UFC-ovim prvakom u bantamu Dominickom Cruzom. 'Dominator' je pobijedio u njihova dva meča u UFC-u, a posljednji put su se borili u lipnju ove godine.


Faber je izgubio tri od posljednje četiri borbe. Čak četiri puta se borio za UFC-ov naslov, ali nikada nije uspio postati prvak. Tijekom karijere pobjeđivao je i Bibiana Fernandesa, Jensa Pulvera, Charlesa Bennetta, Raphaela Assuncaoa, Briana Bowlesa, Scotta Jorgensena, Iurija Alcantaru i Eddieja Weinlanda.


"Razmišljam o ovome već dugo vremena. Stvar je u tome da sam ja sretnik. Sačuvao sam zdravlje i zaista volim ono što radim. I dalje imam strast za ovo, ali nemam isti osjećaj koji sam imao prije. Sjećam se kad je moj najdraži borac svih vremena Roy Jones Jr. govorio o istom tom osjećaju, da bi na dan meča malo igrao i košarku."


"Trebalo mi je dugo vremena da dođem na ovu razinu gdje sam dovoljno vješt i kada se mogu boriti i sjajno provoditi radeći to, ali kao i u mojoj posljednjoj borbi, nisam pronašao emotivni ni vrhunac ni pad. To mi je čudno. I dalje volim ono što radim, ali milsio sam da ću osjećati nešto više."

Faber se namjerava potpuno prebaciti u menadžersku ulogu u svom Teamu Alpha Maleu, dovoditi nove talente i nastaviti izgrađivati tim u kojemu su već Chad Mendes, Cody Galbrandt i Paige VanZant, a njihov član je bio i bivši prvak T.J. Dillashaw.






780
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC, MMA
Najpopularnije
Najnovije