Autor: mi
Datum objave: 23.10.2016


USADA utvrdila da su proizvodi koje je Jones koristio kontaminirani

Odvjetnik Jona Jonesa, Howard Jacobs, izjavio je da je USADA testirala proizvod koji je borac koristio i bio je kontaminiran s dvije zabranjene supstance zbog kojih je Jones bio pozitivan uoči UFC-a 200.

Privremeni prvak u poluteškoj kategoriji bio je pozitivan na doping testu na hidroksi-klomifen i Letrozole i zbog toga je otkazan revanš s Danielom Cormierom.

Jones, koji je pod privremenom suspenzijom, odlučno je tvrdio da nije uzimao nikakva nedozvoljena sredstva.

"Uspjeli smo utvrditi izvor zabranjenih supstanci. Dolaze iz proizvoda koje je Jon koristio, a na deklaraciji nije navedena nijedna od tih zabranjenih supstanci. Testirali smo proizvod i bio je kontaminiran s obje supstance. Znam da je i USADA provela nezavisno testiranje i njihovi testovi su potvrdili naše nalaze" izjavio je Jacobs.


Jonesova arbitraža zakazana je za 31. listopada u Los Angelesu gdje će se borac žaliti. Očekuje ga makismalna kazna od godine dana, a može se izvući i samo s upozorenjem.


Jonesov slučaj sličan je onima Yoela Romera i Tima Meansa, koji su se žalili i dobili su samo šestomjesečnu suspenziju, nakon što su se nagodili s Američkom antidopinškom agencijom.

Jones je u kolovozu izjavio da vrlo brzo očekuje povratak u oktogon.

909
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones, doping
Najpopularnije
Najnovije