Autor: mi
Datum objave: 16.12.2019


Usman: Moja dužnost je bila da Covingtona naučim poštovanju

Kamaru Usman kaže da mu nije bilo na kraj pameti izgubit pojas protiv Colbyja Covingtona.

32-godišnji Nigerijac s američkim državljanstvom tehničkim nokautom u završnici pete runde završio je Covingtona slomivši mu čeljust tijekom odlične borbe. Kaže da mu je bila dužnost ušutkati Amerikanca koji pažnju na sebe skreće ksenofobičnim izjavama

“Svima sam govorio da ću voditi borbu na nogama i da ću ga nokautirati. On je odlučio da neće ići na rušenje. Ja sam radio što sam htio. Znao sam da ga snažno udaram po tijelu. Volim ga udarati tamo jer znam da je mekan. Nisam se brinuo o tome da ga pogađam na točno određena mjesta samo sam ga htio udarati iznova i iznova kad god sam mogao” rekao je prvak.


Kao što je često slučaj kad se u kavezu nađu dvojica hrvača borba se pretvori u kick boks meč.


“Išao sam rundu po rundu. Znao sam da ne može hrvati sa mnom. Mi imamo neke od najboljih trenera na svijetu, znao sam da nema ništa. Kad ovi momci pokušaju hrvati sa mnom vide kako je to loša odluka.”

Uz garantiranu zaradu od pola milijuna dolara obojicu su primili i bonus za borbu večeri u iznosu od 50 000 dolara.


“Puno je pričao uoči borbe, tako da je ovo bio način da ga se nauči poštovanju. Moja dužnost je bila da mu održim predavanje.”


Usman smatra da bi sljedeći zaslužni izazivač za njegov pojas bio Leon Edwards, dok predsjednik UFC-a Dana White planira borbu s Jorgeom Masvidalom.






Foto: Esther Lin

785
Kategorije: MMA
Tagovi: Kamaru Usman, Colby Covington
Najpopularnije
Najnovije