Autor: mi
Datum objave: 05.06.2019


Usyk ostao bez još jednog pojasa, Briedis i Glowacki za upražnjeni WBC-ov naslov

Bivši neosporni prvak svijeta u lakoteškoj kategoriji Oleksandr Usyk ostao je bez još jednog pojasa nakon što je najavio podizanje u tešku kategoriju.

32-godišnji Ukrajinac prvo je ostao bez WBA naslova, a sada i bez WBC-ovog, iako ga je World Boxing Council stavio u poziciju 'prvaka u mirovanju' tako da ako se poželi vratiti u kategoriju od 90.7 kilograma odmah se može boriti za naslov svjetskog prvaka.


U meču za upražnjeni naslov 15. lipnja u polufinalu WBSS turnira u Rigi borit će se

Mairis Briedis (25-1, 18 KO) i privremeni WBO prvak Krzysztof Glowacki (31-1, 19 KO).

Briedis je bivši WBC-ov prvak, a pojas je izgubio upravo protiv Usyka koji ga je u siječnju 2018. pred njegovim navijačima u Rigi pobijedio većinskom odlukom sudaca u polufinalu WBSS turnira. 34-godišnji Latvijac pružio je dosad najbolji otpor Usyku u njegovoj profesionalnoj karijeri.

I Glowacki je naslov svjetskog prvaka izgubio protiv Ukrajinca. Usyk ga je porazio jednoglasnom odlukom 2016. i uzeo mu WBO pojas koji je osvojio nokautom protiv Marca Hucka. Nakon prvog poraza u karijeri nanizao je pet pobjeda i protiv Maxima Vlasova osvojio privremeni WBO naslov.

Usyk je u svibnju trebao debitirati u teškoj kategoriji protiv bivšeg izazivača za naslov Carlosa Takama, ali je morao otkazati zbog ozljede. Očekuje se da će se u ring vratiti u rujnu.




705
Kategorije: Boks
Tagovi: WBC, Oleksandr Usyk, Krzysztof Glowacki, Maris Briedis
Najpopularnije
Najnovije