Autor: mi
Datum objave: 06.09.2018


Usyk se mora boriti s Lebedevom, u opasnosti meč s Bellewom

Neosporni prvak u poluteškoj kategoriji Oleksandr Usyk (15-0, 11 KO) i Tony Bellew bili su u pregovorima za borbu u studenom.

Navodno su pregovori bili već pri kraju za dvoboj u Britaniji, ali se umiješao World Boxing Association i doveo u pitanje održavanje meča.

 

WBA je naredio Ukrajincu obranu naslova u cruiserweightu protiv Denisa Lebedeva (30-2-1 NC, 22 KO).


Rusov menadžer Vadim Kornilov izjavio je da imaju rok do 3. listopada da završe pregovore.


Kako bi izbjegao ovu borbu i odradio puno unosniji meč u Britaniji, Usyk može zatražiti posebnu dozvolu od federacije za borbu s Bellewom ili može platiti Lebedevu da pričeka.

39-godišnji Rus trenutno je u poziciji  'WBA prvaka u mirovanju', a federacija koja je poznata po besmislenom broju pojaseva svjetskog prvaka u ovoj kategoriji ima i privremenog prvaka Arsena Goulamiriana (23-0, 15 KO).


Bellewov promotor Eddie Hearn kaže da neće biti borbe ukoliko svi Usykovi pojasevi ne budu ulog i ne vjeruje da će do nje doći ove godine.


Lebedev se vraća u ring ovog vikenda u prvoj borbi od srpnja prošle godine. Bori se s Turčinom Hiznijem Altunkayom (30-2, 17 KO).

Usykov promotor Alexander Krassyuk prošlog je tjedna izjavo da se Ukrajinac raduje borbi u Engleskoj protiv Bellewa jer je tamo postao olimpijski pobjednik 2012. godine.


653
Kategorije: Boks
Tagovi: WBA, Oleksandr Usyk, Tony Bellew
Najpopularnije
Najnovije