Autor: Cro Ring
Datum objave: 28.07.2015


Vedran Golec pobijedio svjetskog i europskog prvaka za srebro u Koreji

U razdoblju od 22. do 27.07.2015. u domovini taekwondo sporta održano je prestižno taekwondo natjecanje, najjačeg G2 WTF statusa.

Na Chuncheon Korea openu je nastupio impresivni broj od 4000 natjecatelja iz 66 zemalja i to je jedan od najbrojnijih turnira svijeta G2 statusa na kojem najeminentniji natjecatelji u svojim kategorijama pokušavaju u predolimpijskoj godini skupiti bodove za izravan plasman na Olimpijske igre Rio 2016.


Jedini natjecatelj iz Hrvatske na ovogodišnjem Chuncheon Korea Openu bio je teškaš Vedran Golec član Taekwondo kluba Jastreb - Zagreb, najuspješniji hrvatski natjecatelj u muškoj selekciji, koji je na ovom natjecanju bio u pratnji trenera kluba Dejana Mesarova. 


U brojnoj konkurenciji kategorije iznad 87 kilograma u prvom kolu pobijedio je korejskog natjecatelja Kim Yung Soa zlatnim bodom, u drugom kolu rezultatom 1:0 pobjeđuje renomiranog natjecatelja ruskog podrijetla - reprezentativca Azerbajdžana, aktualnog svjetskog i europskog prvaka Radika Isaeva u kategoriji -87kg.



Obzirom na veliki broj natjecatelja, organizator je polufinalne i finalne borbe prebacio za naredni dan u kojem je naš hrvatski predstavnik Vedran Golec u polufinalnoj borbi morao pobijediti joiš jednog predstavnika domaćina, iz postojbine taekwondoa, Korejca Ryu Doo Yeon-a rezultatom 10:1, nakon čega ga je u finalnoj borbi dočekao trenutačno najuspješniji borac svijeta u olimpijskoj kategoriji +80kg prema rankingu Svjetske taekwondo federacije, Uzbekistanac Dmitrij Šokin, ovogodišnji prvak svijeta u kategoriji +87kg. Golec je finale izgubio rezultatom 0:7, a treba naglasiti

da je naš natjecatelj između polufinalne i finalne borbe imao samo 5 minuta odmora dok njegov protivnik Uzbekistanac Šokin nije imao polufinalnu borbu jer mu je istu predao viceprvak svijeta Zokou Firmin iz Obale bjelokosti.


Ovim velikim uspjehom Golec je sad još korak bliži Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Osvojio je novih 12 bodova i trenutačno je 7. u svjetskom rankingu kategorije +87kg Svjetske taekwondo federacije.
1052
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Najpopularnije
Najnovije