Autor: mi
Datum objave: 15.02.2019


Velasquez: Rani pokušaj rušenja neće proći. Morat ću s Ngannouom izmjenjivati udarce

Cain Velasquez (14-2, 12-2 UFC) vraća se na borilište ovog vikenda nakon više od dvije i pol godine stanke.

Bivši prvak u teškoj kategoriji u tek četvrtom meču u zadnjih pet i pol godina bori se s Francisom Ngannouom (12-3, 7-2 UFC).

36-godišnji Velasquez odrastao je u Arizoni i stoga mu je bilo vrlo bitno da nastupi u Phoenixu.



"Moji fanovi su superlojalni. To je zapanjujuće. Ovo radim zbog sebe. Borim se i treniram za sebe, ali ako mogu taknuti nekoga ovime što radim onda sam napravio svoj posao" izjavio je nakon otvorenog treninga.


"U ovoj borbi ću moći pokazati koliko sam napredovao dok me nije bilo i koliko odmor dobro dođe tijelu. Osjećam se jači nego ikad i nemam nikakvih ozljeda."

 

"Morate biti spremni na borbu na svim poljima. Ako nešto ne funkcionira prijeđete na plan B, pa na plan C. Očekujem da ću se morati boriti na nogama i izmjenjivati udarce."


"Francis rijetko udara nogom, ali sam siguran da i u njegovim kickovima ima snage. Siguran sam da je čvrst u klinču, siguran sam da je jak hrvač. On je velik i snažan tip. Tu je s razlogom. Nije konj koji zna samo jedan trik."


"On je donekle još uvijek zelen i ima još puno toga za naučiti. Siguran sam da je dosta napredovao kroz zadnjih nekoliko borbi. Očekujem da ću to i vidjeti."


- Ngannou kaže da Vas je izazvao još nakon Vaše pobjede protiv Travisa Brownea u ljeto 2016.

"Čuo sam to, ali nisam obraćao pažnju na njega sve do ove borbe. Nema potrebe ulaziti u rasprave preko društvenih mreža. To je nezrelo. Možemo se dokazati jedan na jedan."

- Je li Stipe Miočić pokazao pravi način za pobijediti Ngannoua?


"Vjerojatno je napredovao od borbe sa Stipom. Očekujem boljeg protivnika. Gledat ću da nametnem svoju volju snažnim udarcima. Nakon snažnih udaraca trebala bi se otvoriti prilika za rušenje. Ako ne, udarcima rukama i nogama mogu ga držati na distanci, a isto tako udarcima mogu i skratiti distancu. Vidjet ću što će mi dozvoliti."

"Znam da će biti superjak na početku i da zbog toga rani pokušaji rušenja vjerojatno neće proći. Vidio sam kako baca udarce i kako se kreće. Baca jako dobre aperkate i baca široke krošee. Tražit ću priliku kad se otvori i baciti na njega sve što imam."






Foto: Esther Lin


898
Kategorije: MMA
Tagovi: Cain Velasquez, Francis Ngannou
Najpopularnije
Najnovije