Autor: mi
Datum objave: 31.08.2015


(VIDEO) ADCC: Galvao izdominirao Abreua, Vinny Magalhaes brončani, Ramos slavio fantastičnim armbarom

U Sao Paulu je završeno Abu Dhabi Combat Club Submission Wrestling svjetsko prvenstvo.

Obično je najuzbudljiviji dio svakog ADCCA-a apsolutna kategorija u kojoj su i novčane nagrade izdašnije. To se nije dogodilo ove godine jer su Claudio Calasans i Joao Gabriel Rocha odradili cijelu borbu i produžetak bez ijednog ostvarenog boda. Na kraju je Calasans pobijedio i to zahvaljujući većem broju opomena njjegovog protivnika zbog odugovlačenja.

Calasans je na putu do naslova prošao poznatog MMA borca Vinnyja Magalhaesa koji  je ostvario i veliku pobjedu na turniru protiv Garryja Tonona.


Magalhaes je bio favorit za osvajanje zlata u kategoriji iznad 99 kilograma, ali je naletio na ogromnog Orlanda Sancheza koji je na kraju osvojio prvo mjesto zahvaljujući svojoj veličini i snazi. Bivši UFC-ov borac osvojio je broncu u ovoj kategoriji.

U superborbi drugog dana Andre Galvao izdominirao je Roberta 'Cyborga' Abreua i pobijedio 6-0 na bodove. Galvao je osvojio apsolutnu kategoriju na ADCC-u 2011. i u superborbi 2017. borit će se protiv Calasansa.

U nedjelju je bilo samo nekoliko submissiona, a mora se izdvojiti fantastični armbar kojim je Davi Ramos osvojio zlato protiv Lucasa Leprija u kategoriji do 77 kilograma. U prvoj borbi dana Ramos je rear-naked chokeom pobijedio UFC-ovog borca Gilberta Burnsa.





Nagrada za prvo mjesto bila je 10 000 dolara. Za srebro pet, a za broncu tri tisuće dolara. Pobjednik u apsolutnoj kategoriji dobio je čak 40 000 dolara. Srebrni deset, a brončani 5 000 dolara.




ADCC 2015 


Iznad 99:
1. Orlando Sanchez
2. Jared Dopp
3. Vinny Magalhaes

do 99 kg:
1.Rodolfo Vieira
2. Felipe Pena
3. Joao Assis

do 88 kg:
1. Yuri Simoes
2. Keenan Cornelius
3. Rustam Chsiev

do 77 kg:
1. Davi Ramos
2. Lucas Lepri
3. Gilbert Burns

do 66 kg:
Gold: Rubens Charles
Silver: Bruno Frazzato
Bronze: Augusto Mendes

Žene iznad 60 kg:
1. Ana Laura Cordeiro
2. Jessica Oliveira
3. Gabi Garcia

Žene ispod 60 kg:
1. Mackenzie Dern
2. Michelle Nicolini
3. Tammi Musumeci

Apsolutna kategorija:
1. Claudio Calasans ($40,000)
2. Joao Gabriel Rocha ($10,000)
3. Rodolfo Vieira ($5,000)


foto: Guilherme Cruz
1065
Kategorije: Ostali
Tagovi: BJJ
Najpopularnije
Najnovije