Autor: mi
Datum objave: 24.06.2018


(VIDEO) Berchelt i Roman pobjedama otvorili put međusobnoj borbi za WBC-ov pojas

WBC-ov prvak u superperolakoj kategoriji Miguel Berchelt (34-1, 30 KO) lakoćom je pobijedio bivšeg svjetskog prvaka Jonathana Victora Barrosa (41-6-1, 22 KO).

26-godišnji Meksikanac dominirao je od samog početka borbe u Meridi i treći put obranio naslov svjetskog prvaka. Rušio je Argentinca lijevim krošeom krajem druge runde. U trećoj se Barros ponovno našao na podu, a njegov kut je zaustavio borbu kako bi spriječio daljnju štetu.

Berchelta se u sljedećoj borbi sastaje s Miguelom Romanom (60-12, 47 KO).

32-godišnji Meksikanac boksao je istog dana u Juarezu i u drugoj rundi krošeom u tijelo zasutavio nedoraslog protivnika iz Venezuele Michela Marcana (17-1-1, 14 KO).

Borba Berchelta i Romana održat će se najvjerojatnije u SAD-u u sljedećih nekoliko mjeseci. 

Berchelt je pojas osvojio nokautom protiv Francisca Vargasa u siječnju prošle godine. Na istoj toj priredbi u Kaliforniji Roman je izgubio nokautom od Takashija Miure u borbi za obveznog izazivača WBC federacije.

Miura je nakon toga poražen od Berchelta, a Roman je novu priliku za borbu za svjetsku titulu zaradio pobjedom protiv Orlanda Salida koji je u to vrijeme bio obvezni izazivač. Salido se prvotno trebao boriti s Bercheltom za pojas, ali je prvak otkazao meč zbog ozljede.





469
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, WBC
Najpopularnije
Najnovije