Autor: mi
Datum objave: 01.06.2016


(VIDEO) Boltukaev pobijedio peterostrukog svjetskog prvaka Gatsalova

Proteklog vikenda u Jakutsku održano je trodnevno prvenstvo Rusije u hrvanju.

Uoči prvenstva pojavile su se glasine o korupciji i zastrašivanju, a dagestanski hrvači odlučili su bojkotirati prvenstvo predajući svoje mečeve bez borbe.

Ruski dužnosnici izjavili su da svatko tko je predao neće biti uzet u obzir pri izboru reprezentacije za Olimpijske igre.


Najbolje je sačuvano za posljednji dan.

U kategoriji do 97 kilograma prijavila su se trojica od četvorice najbolje rangiranih hrvača slobodnim stilom - broj 1, peterostruki svjetski prvak i olimpijski pobjednik iz 2004. Khadzimurat Gatsalov, broj 3, svjetski prvak iz 2014. Abdusalam Gadisov i broj 4, aktualni europski prvak Anzor Boltukaev.
 
Kao dio dagestanskog protesta, Gadisov koji je 2015. izgubio u finalu svjetskog prvenstva od Kylea Snydera, na kraju je propustio turnir.

U finalu su se našli Boltukaev i Gatsalov. Europski prvak u 40. sekundi borbe double leg rušenjem oborio je Gatsalova i došao do pobjede za 62 sekunde.

Ovom pobjedom Boltukaev je preuzeo prvo mjesto na svjetskoj ljestvici United World Wrestlinga u kategoriji do 97 kilograma slobodnim stilom.






Foto: United World Wrestling

1506
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje
Najpopularnije
Najnovije