Autor: mi
Datum objave: 21.04.2019


(VIDEO) Borba Crawforda i Khana prekinuta nakon niskog udarca, Amerikanac obranio naslov

Terence Crawford (35-0, 26 KO) pred više od 14 tisuća gledatelja u Madison Square Gardenu drugi je put obranio naslov WBO prvaka u velteru.

Borba nije završila na način na koji je želio. Amerikanac je pobijedio Amira Khana (33-5, 20 KO) prekidom koji je uslijedio nakon niskog udarca u šestoj rundi.


Crawford je rušio Britanca već u prvoj. Pogodio ga je desnim overhandom koji je uzdrmao Khana, a potom kratkim udarcem ljevicom poslao na pod.

 

Khan se poslije četvrte runde požalio svom treneru Virgilu Hunteru da je ozlijedio ruku.
Nakon što je primio niski udarac u šestoj rundi pokušao se oporaviti, ali je njegov trener prekinuo meč. Suci su zaključili da se radilo o slučajno zadanom nedozvoljenom udarcu i Crawford je obranio pojas tehničkim nokautom.


U trenutku prekida Crawford je bio u uvjerljivom vodstvu kod svih sudaca - 50-44, 49-45, 49-45.


"Osjetio sam da ga lomim. Bilo je samo pitanje vremena. Uzeo sam si vremena. Bio sam razočaran kad je kut na takav način prekinuo borbu, ali Virgil je sjajan trener i pazio je na svog borca. Znam da on nije htio da ovako završi" izjavio je Crawford koji je nakon borbe izazvao IBF-ovog prvaka Errola Spencea.


"Primio sam udarac ispod pojasa i u trbuhu sam osjetio da ne mogu nastaviti. Nikad ranije nisam primio takav udarac. Ja sam ratnik, ali osjetio sam bol u trbuhu. Noge su mi se oduzele. Nisam se mogao kretati i nisam mogao nastaviti. Ja nisam jedan od onih koji će odustati u bilo kojoj borbi. Ja ću se boriti do kraja i morate me nokautirati. Ja nisam jedan od onih koji se predaju" izjavio je Khan.





Foto: Andrew Couldridge

616
Kategorije: Boks
Tagovi: Amir Khan, Terence Crawford
Najpopularnije
Najnovije