Autor: mi
Datum objave: 10.12.2016


(VIDEO) Borba godine: Danyo Ilunga vs. Michael Duut

Michael Duut na Glory Collisionu u Oberhausenu revanširao se Danyu Ilungi za poraz iz 2013.

Nizozemac je u najboljoj borbi godine slavio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon senzacionalne četiri runde.

Na isteku prve minute borbe Duut je prvo zadnjim desnim direktom uzdrmao, a potom lijevim krošem rušio 'Dibubu'. Kongoanac se odmah vraća u borbu i zamalo ruši Duuta, a zatim s dva koljena u tijelo i lijevim krošeom ponovno pogađa Nizozemca.

I druga runda bila je odlična. Duut pogađa krošeima, a nešto aktivniji i precizniji Ilunga koljenima u tijelo i desnicom.

Na početku treće runde Ilunga ruši protivnika desnim krošeom. Potom plasira koljeno u tijelo i pogađa spuštenog Duuta udarcem koji je, čini se, odsjeo na potiljak, ali je sudac ponovno brojao. Ilunga kreće završiti meč, a Duut ga ruši nizom udaraca šakama. Taj nokdaun kao da je vratio Nizozemca u život i još jednim krošeom čisto pogađa Ilungu u bradu. Ovaj odbija pasti već odmah vraća.


Suci su većinskom odlukom odlučili da je borba izjednačena i ovaj fantastični meč je otišao u ekstra rundu.

Ilunga traži klinč kako bi plasirao koljena u tijelo, a obojica pogađaju krošeima iz bliske borbe. Sraz je zatim nakratko prekinut jer je Duutov desni direkt napravio posjekotinu i zatvorio Ilungino lijevo oko. U nastavku Duut je prvo lijevim krošeom uzdrmao, a potom desnicom rušio bivšeg It's Dhowtimeovog prvaka koji je uspio izdržati do kraja borbe koja je otišla na Duutovu stranu.

Armensko-belgijski borac Harut Grigorian lijevim krošeom u tijelo nakon minute i pol borbe nokautirao je Danijela Šolaju. Borcu iz Oberhausena ovo je bio debi za Glory.






1528
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Glory
Najpopularnije
Najnovije