Autor: mi
Datum objave: 18.08.2019


(VIDEO) Costa u odličnoj borbi pobijedio Yoela Romera

Paulo Costa (13-0, 5-0 UFC) pobijedio je Yoela Romera (13-4, 9-3 UFC) u odličnoj borbi na UFC-u 241 u Anaheimu.

Neporaženi 28-godišnji Brazilac slavio je jednoglasnom odlukom sudaca (29:28, 29:28, 29:28) i ostvario i petu uzastopnu pobjedu od UFC debija u ožujku 2017.

Odmah na početku borbe Romero je okrznuo ‘Borrachinhu’ high kickom, krenuo na rušenje koje nije uspio dovršiti, ali je uspio pogoditi protivnika aperktaom dok su se ustajali s poda.

Zatim je Costa krošeom rušio Kubanca, a ovaj mu vratio istom mjerom desnim direktom.


Costa u nastavku pritišće suparnika uz žicu i pogađa direktima i krošeima glavu i tijelo i učinkovito koristi middle kick. 

Kubanac pogađa serijom duaraca nakon letećeg koljena, a ubzo dolazi do prekida nakon što je Romero primio niski udarac. Predah mu je dobro došao jer je već počeo gubiti snagu.

Potom ide na rušenje, Costa radi dobar sprawl i udara Kubanca u parteru. Brazilac rundu završava zadnjim kružnim u glavu i desnim overhandom.


U drugoj rundi tempo borbe je malo pao, ali je Costa bio taj koji je bio agresivniji, išao naprijed i bacao veći broj udaraca. U zadnjim sekundama Romero ga je uspio srušiti.


Nova stanka uslijedila je početkom posljednje runde nakon što je ‘Soldier Of God’ pogodio Costu prstom u oko.

U nastavku ‘Borrachinha’ ima prednost u stojci, ali to se mijenja u drugom dijelu treće runde i Romero postaje puno uvjerljiviji u borbi na nogama. Costa ga je doduše uspio još jednom dohvatiti high kickom, ali je Kubanac odmah odgovorio šakama.


42-godišnjem Romeru ovo je bila prva borba od lipnja prošle godine i drugog poraza od prvaka u srednjoj kategoriji Roberta Whittakera.


Costa je u intervjuu nakon meča izjavio da se želi boriti s pobjednikom meča za naslov u srednjoj kategoriji između Roberta Whittakera i Israela Adesanye.


Vrijedi izdvojiti i ovaj slam iz pobjede Drakkara Klosea (11-1-1, 4-1 UFC) jednoglasnom odlukom sudaca protiv Christosa Giagosa (17-8, 3-4 UFC).



 



 


676
Kategorije: MMA
Tagovi: Yoel Romero
Najpopularnije
Najnovije