Autor: mi
Datum objave: 22.05.2016


(VIDEO) Denis Lebedev ujedinio naslove u cruiserweightu

Na priredbi u Moskvi na kojoj je Deontay Wilder trebao boksati s Alexanderom Povetkinom, Denis Lebedev (29-2, 22 KO) svom WBA dodao je i IBF-ov pojas u lakoteškoj katgeoriji.

Ruski ljevak prekidom u drugoj rundi pobijedio je Victora Ramireza 

(22-3-1, 17 KO). Lebedev je prvo Argentinca uzdrmao nizom udaraca ljevicom. Ramirez je uspio odgovoriti na brojanje, ali nije se uspio obraniti od sljedećeg naleta i sudac je prekinuo borbu.




U uvodu, 10. rangirani s WBC-ove ljestvice kruzeraša Dmitry Kudryashov (19-1, 19 KO) u prvom meču nakon poraza od Durodole, tehničkim nokautom u 4. rundi svladao je Brazilca Julija Dos Santosa (30-6, 27 KO).

Nastupio je još jedan lakoteškaš Rakhim Chakhiev (25-2, 18 KO) koji je jednoglasnom odlukom bio bolji od Mađara Tamasza Lodija (18-7-2, 15 KO).

Kako World Boxing Association planira smanjiti broj svojih naslova (trenutno imaju regularne, super i privremene prvake) isplanirali su svojevrsne turnire.





Situacija u cruiserweightu je takva da pobjednik iz Pariza u petak Yunier Dorticos čeka pobjednika meča između Beibuta Shumenova i Denisa Lebedeva koji se treba  održati u roku od 120 dana.


Shumenov (17-2, 11 KO) je noćas u Las Vegasu osvojio upražnjeni 'regularni' WBA naslov. Nakon što ga je Junior Wright (15-2-1, 12 KO) rušio u 5. rundi, Kazahstanac je vratio kontrolu nad borbom i prisilio Wrightov kut da u 10. rundi baci ručnik.




Foto: Alexander Zemlianichenko


910
Kategorije: Boks
Tagovi: WBA
Najpopularnije
Najnovije