Autor: sd
Datum objave: 09.11.2018


(VIDEO) Dvostruka olimpijska pobjednica pripremala se u Marjanu

Reprezentacija Velike Britanije predvođena dvostrukom olimpijskom pobjednicom Jade Jones provela je tjedan dana priprema u gradu pod Marjanom u taekwondo klubu Marjan.

Bilo je ukupno 13 članova među kojima su pored Jade boravile i Lauren Williams i Bianca Waldkden, dvostruka svjetska i europska prvakinja, te brončana iz Rija s Olimpijskih igara.

 


Pored članova Marjana i GB Teama u dvorani na Gripama trenirala je i ženska taekwondo reprezentacija Hrvatske, a posljednjeg dana treninga održani su i test mečevi između Hrvatske i Velike Britanije koji su bili organizirani kao pravo malo natjecanje. 


Taekwondo je inače u Velikoj Britaniji jedan od većih sportova, a koliku čast uživa dovoljno govori činjenica da je olimpijsku zakletvu u ime svih sportaša na otvaranju igara u Londonu čitala upravo taekwondoašica Sarah Stevenson. GB Team ima godišnji proračun od 8 milijuna funti koji čini gotovo dvije trećine izdvajanja za cjelokupni hrvatski sport koja primi Hrvatski olimpijski odbor. 


Samo na društvenim mrežama GB taekwondo team, Jade Jones, Bianca Walkden i Lauren Williams imaju pola milijuna pratitelja, a svakodnevno su objavljivale slike i videa koliko su oduševljene Splitom i teakwondo klubom Marjan i Hrvatskom što je i velika promocija za hrvatski sport i turizam.



490
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: HTS, TK Marjan
Najpopularnije
Najnovije