Autor: mi
Datum objave: 05.05.2018


(VIDEO) Emelianenko u teškom meču nokautirao Gonzagu

Aleksander Emelianenko (27-7) u Ekaterinburgu je nokautirao Gabriela Gonzagu (17-12).

U glavnoj borbi priredbe Russian Cagefighting Championship 2 Fedorov brat slavio je nokautom u drugoj rundi.


Emelianenko je agresivnije otvorio borbu i pogodio lijevim krošeom. Gonzaga vraća prednjim direktom i ruši Rusa. 'Napao' iz polugarda prelazi u mount, ali ga Emelianenko vraća u polugard. Brazilac do kraja runde drži poziciju i udara u tijelo.

Aleksander drugu rundu otvara serijom krošea, ali ga nakon 30 sekundi Gonzaga ponovno odvlači u parter i udara laktovima iz polugarda. Nakon dvije i pol minute sudac ih vraća na noge, a Emelianenko puno bolje boksa. Tjera Gonzagu, koji je u tim trenucima postao poput boksačke vreće, na povlačenje, te ga završava udarcem koljenom u glavu uz žicu.


36-godišnjem Rusu ovo je četvrta uzastopna pobjeda od izlaska iz zatvora i povratka na borilište. Bivši izazivač za UFC-ov naslov u teškoj kategoriji izgubio je pet od posljednjih šest mečeva.

'Napau' je ovo bila prva borba od travnja 2016. kada je na UFC-u u Zagrebu izgubio od Derricka Lewisa.


Ivan Shtyrkov (13-0-1) ostao je neporažen zahvaljujući domaćem terenu.
Geronima Dos Santosa (40-20-1) suci su očigledno pokrali u Rusiji proglasivši meč neodlučenim. 

Viši i 13 kilograma teži Brazilac imao je više uspjeha u boksačkim izmjenama na startu borbe. Shtyrkov je neuspješno pokušavao širokim krošeima, a nakon 70 sekundi ruši 37-godišnjeg Dos Santosa. 'Mondragon' se ubrzo diže, ali ponovno završava na podu, a Rus dolazi u mount. Dos Santos okreće poziciju, ali završava u giljotini. Sredinom runde Shtyrkov je laktom iz okreta ozbiljno uzdrmao protivnika, a pred kraj Brazilac ruši 29-godišnjeg Rusa, ali se Shtyrkov odlično izvukao kolutom naprijed.

Shtyrkov drugu rundu otvara dobrim zadnjim kružnim udarcem iz okreta u tijelo, a do kraja runde uglavnom hrvaju uz Brazilčevu kontrolu. Rus je ovaj dio borbe završio vidljivo umorniji.

Dos Santos treću otvara snažnim lijevim krošeom u koji je Rus ušetao. Zatim pogađa i desnim, odlično zaustavlja pokušaje rušenja i prijeti goljotinom.

Odluka sudaca ne može se ničime opravdati, jer je nejasno koju bi rundu izuzev prve još mogli dati Shtyrkovu.

Borbe Shtyrkov-Mondragon i Emelianenko-Gonzaga su posljednje dvije u prijenosu.



2265
Kategorije: MMA
Tagovi: Alexander Emelianenko, , Ruski MMA
Najpopularnije
Najnovije