Autor: mi
Datum objave: 16.07.2017


(VIDEO) Eubank Jr. uvjerljivo pobijedio Arthura Abrahama

Chris Eubank (25-1, 19 KO) u Londonu je prvi put obranio IBO naslov u supersrednjoj kategoriji.

27-godišnji Englez uvjerljivom jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio je Arthura Abrahama (46-6, 30 KO) - 118:110, 118:110, 120:108.

37-godišnji Abraham je na početku radio pasivni pritisak, ali je Eubank bio agresivniji, te bacao i pogađao s nešto više udaraca. Armencu je u drugoj rundi razbijen nos i u trećoj rundi je otežano disao.


Nakon minute četvrte runde Englez pritišće Abrahama uz konopce i napada dugačkom serijom u kojoj pogađa lijevim krošeom u glavu i tijelo, te s više desnih aperkata. 'Kralj Arthur' je odolio napadima i kretao naprijed, ali je Eubank još jednom pred kraj runde na sredini ringa izveo seriju od petnaestak udaraca.

U petoj Abraham je pogodio odličnim desnim direktom, ali je domaći boksač i dalje napadao u serijama.

Agresivniji Eubank ponovno napada i u šestoj, a Abraham je pokušao odgovoriti eksplozivnom kombinacijom krajem ovog dijela borbe.

Abraham počinje primati sve više udaraca. S dva lijeva i desnim krošeom na početku sedme runde Eubank je uzdrmao protivnika i nastavio napadati na užadi. Armenac se izvlači i pogađa lijevim krošeom na sredini ringa na što Englez počinje otvoreno napadati.

U osmoj Abraham ponovno prima puno udaraca, ali Eubank nije uspio ugroziti protivnika na način da bi mu sudac brojao.

I preostale rudne protekle su u dominaciji Eubanka mlađeg koji je uvjerljivo porazio bivšeg svjetskog prvaka u dvije težinske kategorije.

Pobjednik ovog meča postao je posljednji sudionik World Boxing Super Series turnira. Eubank će se u četvrtfinalu boriti protiv Turčina Avnija Yildirima (16-0, 10 KO).


Samo četiri dana nakon što mu je umrla majka, IBF-ov prvak u perolakoj kategoriji Lee Selby (25-1, 9 KO) treći je put obranio naslov svjetskog prvaka pobijedivši jednoglasnom odlukom Jonathana Victora Barriosa (41-5-1, 22 KO) - 119-108, 117-110, 117-110. Selby je u 12. rundi rušio Argentinca.

Na priredbi je nastupio i vanbračni sin Chrisa Eubanka starijeg, Nathanael Wilson (4-0-1, 2 KO) , koji se s ocem ponovno zbližio nakon što ovaj nije imao kontakt s njim od rođenja. 28-godišnji Englez tehničkim nokautom u drugoj rundi pobijedio je iransko-britanskog boksača Yaddollaha Ghasemija (1-10-1, 1 KO).



Foto: Boxing News

2217
Kategorije: Boks
Tagovi: Arthur Abraham, Chris Eubank Jr., World Boxing Super Series
Najpopularnije
Najnovije