Autor: mi
Datum objave: 21.12.2019


(VIDEO) Fanovi zasuli Chaveza i Jacobsa čašama i limenkama nakon što se Meksikanac predao

Daniela Jacobsa (36-3, 29 KO) morali su štititi oznakama za runde dok je proslavljao pobjedu protiv Julija Cesara Chaveza Juniora (51-4-1-1NC, 33 KO).

Jacobs je u prvom meču u supersrednjoj kategoriji nakon 8 i pol godina u Phoenixu pobijedio prekidom nakon 5. runde.




33-godišnji Meksikanac tvrdi da je ozlijedio ruku, dok je njegov trener Freddie Roach govorio da ima problema s nosom. U svakom slučaju kad ga je sudac pitao želi li nastaviti borbu odgovor je bio ne.

Nezadovoljni fanovi počeli su bacati predmete u ring, a o cijeloj situaciji dovoljno govori reakcija razočaranog oca, meksičke legende Julija Cesara Chaveza koji je u toj istoj dvorani 2005. odradio posljednju borbu u karijeri.



Chavez Jr. i njegov tim istrčali su iz ringa kako bi izbjegli dodatni bijes 10 000 gledatelja koji su uglavnom došli podržati njega.

Ovo mu je drugi put da je predao meč. Nakon nokdauna u borbi s Andrzejom Fonfarom 2015. tvrdio je da je ozlijedio koljeno. Na press konferenciji nakon borbe tvrdio je da se Jacobs borio prljavo koristeći udarce glavom i laktovima.


Inače, par mjeseci je trajala neizvjesnost oko održavanja borbe, a za to je bio kriv Chavez.

Prvotno se trebala održati u Las Vegasu, ali je brzo preseljena u Phoenix nakon što je objavljeno da je Sportska komisija Nevade (NSAC) suspendirala Chaveza zbog izbjegavanja doping testa 24. listopada. 

Meksikanac je do sada već dvaput pao na doping testu, a održavanje meča su omogućili odvjetnici koji su ishodovali privremenu zabranu pristupa Sportskoj komisiji Nevade, koja je državna agencija i njenom izvršnom direktoru Bobu Bennettu.


Zatim se pojavio pretežak na vaganju i platio trećinu plaće od tri milijuna dolara, odnosno milijun dolara, da bi se borba održala.

Jacobsu je ovo bila prva borba od poraza u meču za naslov svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji od Canela u svibnju i prva s novim trenerom Fareedom Samadom koji je zamijenio njegovog dugogodišnjeg trenera Andrea Roziera.

„Po meni, borio sam se s kruzerašem. Čak je i njegov prednji direkt bio težak. Ne žele mi dozvoliti da uživam u pobjedi. Ja sam iz Brownsvillea. Nikad nisam bježao niti ću bježati, ali ću  izbjeći ove limenke piva ” izjavio je Jacobs nakon borbe.




Foto: Ed Mulholland
780
Kategorije: Boks
Tagovi: Daniel Jacobs
Najpopularnije
Najnovije