Autor: mi
Datum objave: 23.02.2020


(VIDEO) Fury pobijedio Wildera prekidom i ponovno postao svjetski prvak u teškoj kategoriji

Tyson Fury (30-0-1, 21 KO) uvjerljivo je pobijedio Deontaya Wildera (42-1-1, 41 KO) u revanšu i ponovno postao svjetski prvak u teškoj kategoriji.


31-godišnji Britanac u Las Vegasu je pobijedio WBC-ovog prvaka u njegovoj 11. obrani naslova prekidom u 7. rundi i nanio mu prvi poraz u karijeri.


Kao što je i najavio, Fury je krenuo naprijed od prvog trenutka. Wilder prijeti desnicom, ali ga ne zaustavlja. Fury pogađa dobrim desnim direktom nakon kojeg je bacio još nekoliko udaraca, Wilder se pokriva. Do kraja runde izazivač je precizan lijevim krošeom i prednjim direktom.


U drugoj obojica rade prednjom rukom. Wilder napada tijelo i pokušava desnicom u glavu kojom je jednom i pogodio. U završnici runde Fury pogađa kombinacijom 1-2, te kratkim krošeom u izmjeni udaraca u zadnjim trenucima prije gonga.


Wilder se teško nosi s Furyjevim pritiskom i 'Kralj Cigana' ga ruši desnim krošeom u 3. rundi. Amerikancu je od posljedice udarca počelo krvariti lijevo uho.


U 4. je očigledno da je Wilder i dalje nestabilan na nogama. Prima desni kroše u tijelo, a Fury je opasan i s kombinacijom 1-2. Borci nekoliko puta završavaju u klinču što ide na ruku 19 kilograma težem Britancu. Wilder u zadnjim trenucima uspijeva pogoditi desnicom.


Wilder je na podu završio i u petoj rundi. Na samom startu Fury pogađa s dva desna direkta i desnim krošeom, pa aperkatom iz klinča. Nakon lijevog krošea u tijelo isrcpljeni Wilder ponovno pada i ima brojanje. Do kraja runde sucac Kenny Bayless oduzeo je Britancu bod zbog hvatanja protivnika za vrat.

Branitelj naslova većinu 6. runde provodi na konopcima. Nešto zadaje, ali uglavnom prima, pogotovo nezgodni lijevi kroše 30-ak sekundi prije kraja. Tijekom ove runde dogodio se bizarni trenutak kada je Fury u klinču polizao Wilderov vrat.


U sedmoj rundi Fury zatvara Wildera u kut i kažnjava udarcima, a sudac Bayless prekida meč na zahtjev Wilderovog kuta.


Fury je prvi put svjetski prvak u teškoj kategoriji postao u studenom 2015. kada je pobijedio Vladimira Klička i osvojio WBA, WBO, IBF i IBO pojaseve.


Prva borba između Furyja i Wildera u prosincu 2018. završila je neodlučenim ishodom. Odluka je bila kontroverzna jer iako je Fury dva puta tijekom borbe završavao u nokdaunu dojam je da je učinio dovoljno da odnese bodovnu pobjedu.


Wilder ima ugovornu klauzulu po kojoj može zatražiti treću borbu.





4891
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, WBC, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije