Autor: mi
Datum objave: 28.12.2019


(VIDEO) Gervonta Davis došao pretežak, pa izazvao gužvu na vaganju za borbu za WBA naslov

Gervonta Davis (22-0, 21 KO) i Yuriorkis Gamboa (30-2, 18 KO) noćas se u Atlanti bore za upražnjeni WBA ‘regularni’ naslov u lakoj kategoriji.

Vasyl Lomachenko je WBA ‘super’ prvak u ovoj kategoriji.

Vaganje nije proteklo bez problema jer je 25-godišnji Davis prvo kasnio dva sata, a potom na vagu stao pretežak sa 61.8 kilograma.

Zatim je na sučeljavanju odgurnuo 38-godišnjeg Kubanca i izazvao gužvu koju je smirivala policija i osiguranje.

Gamboa je imao točno 61 kilogram, kao i Amerikanac kad se 90 minuta kasnije vratio na vagu. Morat će platiti kaznu od koje će dio novca otići i Kubancu.

Iako ovo Davisu nije prvi put da je imao problema na vagi, zbog toga je 2017. ostao bez IBF-ovog pojasa u superperolakoj kategoriji, nije se očekivalo da će imati problema i ovog puta jer se podigao u težini. Zadnju borbu u srpnju protiv Ricarda Nuneza koju je završio tehničkim nokautom u drugoj rundi odradio je u superperolakoj kategoriji (59 kg).

Gamboa je na Olimpijskim igrama 2004. u Ateni osvojio zlatnu medalju u muha kategoriji. Bio je WBA i IBF prvak u perolakoj kategoriji, a držao je i privremene WBA naslove u superperolakoj i lakoj kategoriji.


Na priredbi se Jean Pascal i Badou Jack bore za WBA pojas u poluteškoj kategoriji. WBA u kategoriji do 79.4 kilograma već ima prvaka Dmitryja Bivola i privremenog prvaka Dominica Boesela.



893
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks,
Najpopularnije
Najnovije