Autor: mi
Datum objave: 09.01.2020


(VIDEO) Habazin jela sladoled na vaganju za borbu sa Shields

U Atlantic Cityju je održano vaganje za borbu za upražnjene WBO i WBC naslove u supervelteru između Ivane Habazin i Claresse Shields.

Za razliku od borbe otkazane u listopadu u rodnom gradu američke boksačice Flintu, kada je uoči vaganja polubrat Claresse Shields (9-0, 2 KO)  napao i teško ozlijedio trenera Ivane Habazin Jamesa Alija Bashira ovog je puta osim već uobičajene priče sve prošlo u redu.


Habazin (20-3, 7 KO) je na vaganju jela sladoled provocirajući tako dvostruku olimpijsku pobjednicu za koju se pretpostavljalo da bi mogla imati problema sa skidanjem kilograma s obzirom da je prvi naslov svjetske prvakinje 2017. osvojila u kategoriji do 76.2 kilograma, a ova borba se održava na težini do 70 kilograma.


"Nisam je vidjela na večeri, a nisam je vidjela ni na doručku. Zato sam ovo učinila" rekla je Habazin nakon vaganja.


30-godišnja hrvatska boksačica na vagi je imala 69.2, a šest godina mlađa Amerikanka 69.5 kilograma.

Shields je još uvijek aktualna neosporna prvakinja u srednjoj kategoriji sa sva četiri pojasa velikih federacija, dok Habazin u toj kategoriji drži IBO naslov.


Ako Amerikanka u svojoj 10. borbi osvoji naslov svjetske prvakinje u trećoj težinskoj kategoriji preteći će aktualne rekordere Vasyla Lomachenka i Koseija Tanaku koji su svjetski prvaci u tri težinske kategorije postali u 12. borbi.


Mnoge kladionice u Atlantic Cityju i na internetu drže Shields favoritkinjom u omjeru 100-1.



2538
Kategorije: Boks
Tagovi: Ivana Habazin
Najpopularnije
Najnovije