Autor: mi
Datum objave: 01.02.2020


(VIDEO) Ilunga Makabu novi WBC-ov prvak u cruiserweightu: Runda skraćena za minutu

Ilunga Makabu (27-2, 24 KO) novi je WBC-ov prvak u cruiserweightu.

U borbi za  naslov koji je upraznio Oleksandr Usyk Kongoanac je na domaćem terenu u Kinshasi jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Poljaka Michala Cieslaka (19-1, 13 KO).


Suci su meč bodovali 114-112, 115-111, 116-111.

Da do tada poraženom Poljaku neće biti lako doći do pobjede na gostujućem trenu vidjelo se već u trećoj rundi. Cieslak je počeo pogađati domaćeg borca i doveo ga u nevolju pa je runda skraćena za više od minute.

Poljak se našao na podu u četvrtoj rundi. Nokadaunu je prethodio niski udarac zbog kojeg se Cieslak samoinicijativno prestao boriti, a Kongoanac ga je rušio s dva udarca ljevicom.


Makabu je imao brojanje u petoj rundi. Cieslak je pogodio kombinacijom lijevog aperkata i desnog overhanda poslije čega je domaći boksač rukavicom dotaknuo pod i sudac mu je brojao.

U završnici meča Makabu je dominirao protiv mlađeg i višljeg protivnika.

Borba se skoro nije održala nakon što je Makabuov promotor Don King zbog spora zatražio otkazivanje priredbe, a Poljakova strana bila je izrazito zabrinuta u vezi isplate novca, te je promotor Andrew Wasilewski zahtijevio isplatu u gotovini, a primopredaju je snimao.

U prvom napadu na svjetski naslov Kongoanca je 2016. u meču za također WBC-ov pojas u 3. rundi nokautirao Tony Bellew.

Cieslak je do prve borbe za naslov svjetskog prvaka došao pobjedama protiv Yourija Kalenge i Olanrewajua Durodole.



 


1216
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks
Najpopularnije
Najnovije