Autor: sd
Datum objave: 22.05.2016


(VIDEO) Iva Radoš obranila naslov europske prvakinje

Članica zagrebačkog Metlaca Iva Radoš obranila je naslov europske prvakinje slavivši još jednom u finalu protiv olimpijske pobjednice i svjetskog broja jedan Milice Mandić.

Posljednjeg dana europskog taekwondo prvenstva Hrvatska je tako stigla i do petog odličja, a mlada Iva nastavila svoj niz osvajanja odličja na velikim natjecanjima. Na europskom 2014. u Bakuu bila je zlatna, na svjetskom u Chelyabinsku 2015. brončana i na europskom u Montreuxu ponovno zlatna. Iva je na putu do medalje slavila dva puta sa tijesnih 1:0, najprije protiv Francuskinje Marie Paul Ble, a nakon toga i protiv Ruskinje Anastasiie Gurskaie. 


U neizvjesnoj polufinalnoj borbi Radoš je upisala pobjedu protiv neugodne Nizozemke Oogink Reshmie rezultatom 4:3 za reprizu finala europskog iz Bakuua protiv Srpkinje Milice Manidć koja je u polufinalu bila bolja od Splićanke Petre Matijašević. Hrvatska taekwondo reprezentativka je i ovog puta bila bolja od Srpkinje u neizvjesnom meču u kojem je odlučila jedna opomena za Mandić za konačni rezultat 1:0 u korist zagrebčanke.

 

Puno razloga za slavlje ima i članica Marjana Petra Matijašević koja od prošle godine brani boje Makedonije. Nakon brončanog odličja iz Manchestera 2012. Petra je do medalje stigla i na obali ženevskog jezera. U prvom kolu je slavila protiv Španjolke Marione Leyes Ausio 3:0 dok je u četvrtfinalu svladala Ruskinju Arinu Zhivotkovu s 5:3. Polufinalni sraz donio joj je dobro poznatu olimpijsku pobjednicu Milicu Mandić iz Srbije s kojom se Petra već borila nekoliko puta, no ovog puta Milica je bila bolja. Marjan je tako na europskoj smotri osvojio četiri odličja, tri u redovima Hrvatske te jedno za reprezentaciju Makedonije. 


Teškaš Vedran Golec iz zagrebačkog Jastreba pobijedio je u prvom kolu Grka Athanasiosa Nikolaidisa rezultatom 10:8, ali je u četvrtfinalu izgubio od Poljaka Piotra Hatowskog.


Melani Adamić Golić
iz Zaprešića je zaustavljena u prvom kolu teške kategorije +73 kilograma. Bolja od nje rezultatom 0:1 bila je Njemica Lorena Brandl.


Svoj nastup na europskom u prvom kolu kategorije do 87 kilograma je završio i Zadranin Nikola Bojo. Reprezentativac Azerbajdžana Payam Oughaz Ghobadi slavio je s 0:4.







1159
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: HTS, Bas Rutten, Vedran Golec
Najpopularnije
Najnovije