Autor: mi
Datum objave: 12.03.2020


(VIDEO) Jalolov i Levit pobjednici olimpijskih kvalifikacija

U jordanskom Ammanu završene se druge olimpijske kvalifikacije za Tokio.

Nakon afričkih, boksači iz Azije i Oceanije završili su s borbama za plasman na Olimpijske igre koje je izborilo njih 63-oje.

Najviše mjesta, po 9, izborili su Kazahstanci i Indijci, dok su najuspješniji boksači posljendnjih Olimpijskih igara u Riju, Uzbekistanci izborili 7 mjesta.


Izrazito jaka konkurencija bila je u superteškoj kategoriji gdje su plasman u Tokio izborila prva trojica s posljednjeg svjetskog prvenstva i Indijac Satish Kumar.


Aktualni svjetski prvak Bakhodir Jalolov u finalu je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio brončanog iz Ekaterinburga Australca Justisa Hunija.


Srebrni sa zadnjih olimpijskih igara Vassiliy Levit osvojio je kvalifikacije u kategoriji do 91 kilograma. Kazahstanski teškaš u finalu je podijeljenom odlukom sudaca (4:1) pobijedio Novozelanđanina Davida Nyiku.

Aktualni svjetski prvak u poluteškoj kategoriji, koji je na putu do finala u Ekaterinburgu eliminirao slavnog Kubanca Julija Cesara La Cruza, Kazahstanac Bekzad Nurdauletov osvojio je turnir u kategoriji do 81 kilograma.

U kategoriji do 57 kilograma kvalifikacijski turnir je osvojio aktualni svjetski prvak iz Uzbekistana Mirazizbek Mirzakhalilov.




924
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks OI - raspored rezultati, Bakhodir Jalolov
Najpopularnije
Najnovije