Autor: mi
Datum objave: 09.02.2020


(VIDEO) Jones porazio Reyesa u rekordnoj obrani naslova

Jon Jones (26-1-1, NC, 20-1-1NC UFC) obranio je naslov UFC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji.

32-godišnji Amerikanac na UFC-u 247 u Houstonu jednoglasnom odlukom sudaca (48-47, 48-47, 49-46) svladao je prethodno neporaženog sunarodnjaka Dominicka Reyesa (12-1, 6-1 UFC).


Jonesu je ovo bila 14. pobjeda u borbama za naslov prvaka čime je s prvog mjesta izgurao Georgesa St. Pierrea s kojim je dijelio rekord.

Jones je izgubio prvu rundu. Reyes je napao agresivno od prvog gonga. Promašuje zadnjim lijevim direktom, ali zato odmah potom pogađa koljenom u tijelo iz klinča. Napada low kickovima, a Jones mijenja gard i pokušava side kickovima u koljeno. Reyes je nakratko udarcem rušio Jonesa nakon što je kontrirao zadnjim direktom na njegov low kick, a zatim pogodio s još nekoliko udaraca. Do kraja runde Jones dva puta prijeti high kickovima koje izazivač blokira.

Jones agresivnije ulazi u drugu i nožnim tehnikama kontrolira borbu dok Reyes nije još jednom dobro kontrirao i natjerao prvaka na povlačenje. Jones je u drugom dijelu runde preuzeo kontrolu, ali je izazivač u zadnjih 20 sekundi pogodio dobrim aperkatom i unutranjim low kickom.

Reyes treću rundu otvara kombinacijom zadnjeg direkta i koljena u tijelo. Jones pogađa desnim direktom, ali mu Reyes vraća lijevim i još ga jednom prisiljava da mu okrene leđa i potraži novu poziciju. Izazivač potom provlači još jedan precizan zadnji aperkat, Jones ide na rušenje, a Reyes ga udara laktom uz žicu.


Reyes opasnim boksačkim kombinacijama pogađa Jonesa na startu četvrte, a prvak nakon 40 sekundi nakratko uspijeva srušiti protivnika. Reyes dobro hrva i zaustavlja njegove namjere, ali Jones je bolji u preostalom vremenu i rundu zaključuje lijevim krošeom u glavu.


Branitelj naslova ide na rušenje početkom zadnje runde, ali mu Reyes ne dozvoljava da ga zadrži na tlu. Ostatak runde odvija se kick boks meč u kojem Jones ima inicijativu.


Cro Ring borbu je bodovao 48-47 za Jonesa.

Valentina Shevchenko 
(19-3, 7-3 UFC) treći je put obranila naslov u muha kategoriji svladavši prekidom u trećoj rundi nakon niza udaraca iz crucifixa Katlyn Chookagian (13-3, 6-3 UFC)

Bivši Gloryjev teškaš Junior Tafa (4-1, 1-1 UFC) do prve pobjede u američkoj promociji došao je nokautiravši za 2 minute Juana Adamsa (5-3, 1-3 UFC), kojemu je ovo bio treći uzastopni poraz.



 




2479
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones
Najpopularnije
Najnovije