Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 21.11.2011
Komentari:
5,00


VIDEO - JUDO REZULTATI

Tomislav Marijanović peti u Amsterdamu

Uzbudljivi judo vikend, 19.-20. studenoga 2011.g. svakako su upotpunili ponajbolji seniori svojim nastupom na IJF Grand prix judo turniru u Amsterdamu. U dva dana natjecanja nastupilo je preko 400 natjecatelja, od toga 246 u muškoj i 155 u ženskoj konkurenciji. Na još jednom u nizu turnira u uzavreloj kvalifikacijskoj Olimpijskoj utrci, koja svoju kulminaciju doživljava slijedeće godine krajem travnja na kontinentalnim prvenstvima, čak 63 zemlje imalo je svoje favorite na judo tatamiju.

 

>> IJF GRAND PRIX AMSTERDAM 2011

 

Hrvatske boje na vrućem tatamiju u Nizozemskoj na Grand prix turniru branili su evidentni Olimpijski kandidati Marijana Mišković u ženskoj i Tomislav Marijanović u muškoj konkurenciji. Hrvatski reprezentativci inače članovi splitskog JK Student učvršćuju vrlo dobre pozicije na Svjetskoj ranking listi u svojim kategorijama.

 

U subotu, 19. studenog prvog dana natjecanja u konkurenciji seniorki do 63kg. nastupila je Marijana Mišković, brončana sa Seniorskog prvenstva Europe 2009.g. Nakon prije mjesec dana osvojenog trećeg mjesta na zadnjem Grand prix turniru u Abu Dhabiju, 29-godišnja Splićanka ovog puta nije uspjela doći do boljeg plasmana. U prvom kolu Marijana sigurnim nastupom ne daje puno šanse svojoj protivnici Mađarici Bernadett Baczko, koju pobjeđuje rezultatom 7:0 (wazari). U osmini finala očekuje je neugodna Kineskinje Xu Lili, koju je „naša“ Marijana baš na zadnjem turniru u Abu Dhabiju pobjedila. Na žalost ovog puta u napetoj borbi koja je do minutu prije kraja bila u egalu Mišković izvlači deblji kraj i gubi dvoboj, te ostaje bez plasmana.   

 

Drugog dana Grand prix turnira u Amsterdamu Tomislav Marijanović (JK Student Split) osvaja peto mjesto. Marijanović, trenutno osamnaesti nositelj Svjetske ranking liste kategorije seniora do 81kg. u prvom kolu efektnom izvedbom poluge Juji gatame pobjeđuje Boas Munyonga iz Zambije. Dok ga u osmini finala očekuje ponovni susret sa starim suparnikom i još uvijek aktualnim Olimpijskim pobjednikom Ole Bischofom (GER).

 

IJF Grand Prix Amsterdam 2011 NED

-81kg: MARIJANOVIĆ Tomislav (CRO) vs. MUNYONG Boas (ZAM)

 


IJF Grand Prix Amsterdam 2011: 2nd round -90kg...

 

Već od samog početka znalo se da će borba biti vrlo zanimljiva. Naime u dosadašnjim međusobnim susretima Marijanović i Bischof su izjednačeni 1:1. U prvom dijelu borbe Bischof agresivnom taktikom prelazi u vodstvo uslijed dvije kazne (shido) dodijeljene Marijanoviću. Kako je borba odmicala 30-godišnji Splićanin preuzima dominaciju, te po isteku četvrte minute odličnom izvedbom tehnike Uchi mata pobjeđuje Olimpijskog prvaka. Pobjedivši maksimalnim rezultatom 10:0 (ippon) Marijanović povećava međusobni omjer s Njemcem na 2:1 u svoju korist i osigurava minimalno plasman petog mjesta. Na žalost svoj odličan nastup na Grand prix turniru u Amsterdamu Marijanović završava porazom u četvrtfinalu od Francuza Alaina Schmitta, kasnijeg pobjednika iznimno brojne i jake kategorije seniora do 81kg.

 

4124
Kategorije: Judo
Tagovi: Judo, Tomislav Marijanović
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije