Autor: mi
Datum objave: 07.09.2019


(VIDEO) Khabib uvjerljivom izvedbom obranio naslov UFC-ovog prvaka

Khabib Nurmagomedov (28-0, 12-0 UFC) drugi je put obranio naslov UFC-ovog prvaka u lakoj kategoriji.

U glavnoj borbi UFC-a 242 u Abu Dhabiju 30-godišnji 'Orao' rear-naked chokeom u trećoj rundi pobijedio je privremenog prvaka Dustina Poiriera (25-6, 17-5 UFC). 


Nakon početnih izmjena udaraca na nogama Rus pritišće Poiriera uz žicu, ruši ga i uzima leđa. Dva puta prijeti neck crankom koji prati grund and pound. 30-godišnji 'Diamond se uspijeva vratiti na noge samo da bi ga Nurmagomedov ponovno odvukao u parter i držao tamo do pred sam kraj runde. 


Poirier je desnim krošeom u drugoj rundi uzdrmao Khabiba i natjerao ga na bijeg po kavezu. Rus se uspio sabrati i ponovno srušiti Amerikanca i dominirati do kraja runde. Na početku treće Nurmagomedov ide na rušenje, a Poirier ga hvata u giljotinu. Amerikanac je predugo pokušavao izvesti ovaj submission te se iscrpio. Nurmagomedov se izvlači, uzima mu leđa i nakon par udaraca rear-naked chokeom završava dominantnu izvedbu. 



Curtis Blaydes (12-2-1NC, 7-2-1NC UFC) ostvario je drugu pobjedu od poraza od Francisa Ngannua. 28-godišnji Amerikanac tehničkim nokautom u drugoj rundi slavio je protiv Shamila Abdurakhimova (20-5, 5-3 UFC). 


Blaydes je potpuno dominirao prvom rundom hrvanjem. Tri je puta rušio protivnika, a pred sam kraj meča je napao silovitim udarcima laktom i šakama iz ground and pounda, a Abdurahkimova spašava gong. Amerikanac odmah na startu druge runde ruši Rusa i završava ga udarcem laktom sredinom runde. 



Nakon što je 2015. poražen jednoglasnom odlukom od Edsona Barboze (20-7, 14-7 UFC), Paul Felder (16-4, 8-4 UFC) u revanšu se osvetio Brazilcu i pobijedio ga podijeljenom odlukom sudaca. 



Islam Makhachev (17-1, 6-1 UFC) uvjerljivom izvedbom stigao je do šeste uzastopne pobjede. 27-godišnji Rus jednoglasnom odlukom svadao je Davija Ramosa (10-2, 4-1 UFC) i nakon pobjede izjavio da želi pobjednika revanša između Feldera i Barboze. 


Ottman Azaitar (12-0, 1-0 UFC) na najbolji je mogući način debitirao u UFC-ovoj lakoj kategoriji. 29-godišnji Nijemac sjajnim desnim swingom u prvoj rundi nokautirao je Finca Teemua Packalena (8-3, 1-3 UFC).



1305
Kategorije: MMA
Tagovi: Dustin Poirier, Khabib Nurmagomedov, Curtis Blaydes
Najpopularnije
Najnovije