Autor: mi
Datum objave: 09.02.2020


(VIDEO) Lewis sumnjivom odlukom pobijedio Latifija u njegovom debiju u teškoj kategoriji

Iliru Latifiju (14-8 MMA, 7-6 UFC) uskraćena je pobjeda u debiju u teškoj kategoriji na UFC-u 247 u Houstonu protiv domaćeg borca.

36-godišnji Šveđanin nije imao laganog protivnika za start na novoj težini. Matchmakeri su mu dodijelili bivšeg izazivača za naslov Derricka Lewisa (23-7, 14-5 UFC), a borac iz Malmoa iako nije pružio nezaboravnu izvedbu trebao je pobijediti.

‘Crna Zvijer’ je pogodila Šveđanina letećim koljenom u glavu nakon minute i pol borbe. Latifi je tijekom cijele prve runde pokušavao srušiti 7 kilograma težeg protivnika, ali bez uspjeha.

Uspio je srušiti  srušiti 35-godišnjeg Amerikanca, koji živi u Teksasu, sredinom druge runde. Rušio ga je i nakon što se Amerikanac nakratko vratio na noge, imao je kontrolu, ali uz malo konkretnog učinka.


Nakon dva desna direkta početkom posljednje runde, Lewis još jednom ide na leteće koljeno i završava u klinču sa Šveđaninom koji ga ruši nakon minute. Dvije minute prije kraja Lewis se uspio vratiti na noge i u njegovim potezima se osjetila nervoza i žurba jer je bio svjestan da meč odlazi na drugu stranu. Pred kraj borbe je uzdrmao Latifija desnim aperkatom i pogodio direktom u zadnjoj sekundi, ali unatoč tome je dojam da je izgubio zadnje dvije runde.


No, suci su vidjeli drugačije i sva trojica su bodovala meč u korist domaćeg borca 29:28.


Latifiju je ovo bio treći uzastopni poraz, a Lewisu druga uzastopna pobjeda.
 



Foto: Esther Lin

1643
Kategorije: MMA
Tagovi: Derrick Lewis
Najpopularnije
Najnovije