Autor: sd
Datum objave: 13.05.2015


(VIDEO) Lucija Zaninović ispala u osmini finala svjetskog prvenstva

Drugog dana svjetskog taekwondo prvenstva nastupio je dvojac splitskog Marjana, Lucija Zaninović u kategoriji do 49 kilograma, te Toni Kanaet u kategoriji do 74 kilograma.

Lucija Zaninović je kao prvi nositelj i svjetski broj jedan imala veliku nesreću da joj se umjesto najlakšeg mogućeg ždrijeba namjesti najteži mogući, onaj preko Kineskinje Wu Jingyu, dvostruke olimpijske pobjednice i svjetske prvakinje. 


Splićanka je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je uvjerljivo slavila protiv Australke Waterford sa 12:0, a u osmini finala već ju je čekala Kineskinja Wu koja je svoju borbu protiv Ivett Gonde okončala s 14:0.


Dvije najbolje djevojke u kategoriji do 49 kilograma susrele su se tako umjesto u finalu već u osmini finala, a Wu Jingyu je još jednom bila bolja od Lucije rezultatom 9:2.

Lucija se držala na zaostatku od 2:5 do posljednjih nekoliko sekundi kada je krenula na sve ili ništa no niti ovog puta nije uspjela. Podsjetimo, Kineskinja ju je koštala medalje i na svjetskom prvenstvu u Koreji 2011. kada je slavila u četvrtfinalu, a bolja od Lucije bila je i u polufinalu olimpijskih igara u Londonu gdje je otišla do svog drugog uzastopnog olimpijskog zlata. 


Toni Kanaet je u kategoriji do 74 kilograma u prvom kolu upisao uvjerljivu pobjedu protiv reprezentativca Gane Ameda Same 16:3, da bi ga u drugom kolu svladao Iranac Masoud Hajizavareh sa 716:7.


Trećeg dana svjetskog prvenstva nastupit će Filip Grgić u kategoriji do 68 kilograma, te Kninjanka Matea Jelić do 67 kilograma.









934
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: HTS, Lucija Zaninović
Najpopularnije
Najnovije