Autor: sd
Datum objave: 18.05.2015


(VIDEO) Marina Sumić izgubila u borbi za odličja

Marina Sumić, članica Metalca iz Zagreba okončala je svoj nastup na svjetskom prvenstvu na petom mjestu izgubivši u borbi za odličje od Španjolke Marte Calvo Gomez 8:6.

Marina je slavila u prvom kolu protiv Ji-Eun Seo iz Koreje na zlatni bod nakon što je regularni dio borbe završio 5:5. Drugo kolo nakon što je prošla Koreju bilo je prema očekivanju lakši dio posla. Nizozemka Joyce Van Baaren je poražena s visokih 7:1 čime je Marina Sumić došla u borbu za odličje. U četvrtfinalu ju je čekala odlična Španjolka Marta Calvo Gomez koje je na koncu uspjela proći u polufinale.

 

Time je i Hrvatska reprezentacija zaključila svoj nastup na svjetskom prvenstvu u Čeljabinsku u Rusiji s dvije bronce Ane Zaninović i Ive Radoš, te tri peta mjesta Filipa Grgića, Lovre Brečića i Marine Sumić uz napomenu da ovog puta ždrijeb nikako nije bio naklonjen Hrvatima i mnogi su već u prvom ili drugom kolu išli na najbolje iz Irana, Kine ili Koreje. Dodajmo i da je čak 8 od 12 Hrvata zaustavljeno od kasnijih osvajača odličja.


Od ukupno 141 reprezentacije koliko ih je nastupilo na svjetskom prvenstvu samo ih je 24 uspjelo doći do odličja, a tu je još jednom svoje mjesto našla i Hrvatska vrativši se kući sa 18. i 19. medaljom u povijesti na svjetskim prvenstvima od 1995. do danas.




909
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: HTS
Najpopularnije
Najnovije