Autor: mi
Datum objave: 03.11.2019


(VIDEO) Masvidal izdominirao Diaza na putu do pobjede prekidom

Jorge Masvidal (35-13, 12-65 UFC) pobijedio je Natea Diaza (20-12, 15-10 UFC) u glavnoj borbi UFC-a 244 u njujorškom Madison Square Gardenu.

34-godišnji ‘Gamebred’ pobijedio je nakon dominantne izvedbe i liječničkog prekida poslije treće runde.

UFC je za ovu priliku izmislio BMF (Baddest Motherfucker) pojas kojeg je Masvidalu uručila filmska zvijezda i bivši kečer Dwayne ‘The Rock’ Johnson.


Diaz je vrlo agresivno otvorio meč što je Masvidal prihvatio i skoro za minutu završio protivnika. ‘Gamebred’ je uzdrmao Diaza laktom iz klinča i pogodio serijom udaraca. Nakon serije pogodio ga je nogom u glavu dok se saginjao. Diaz je uspio sve to nekako preživjeti i do kraja runde pogoditi desnim krošeom i zadnjim lijevim direktom.


Masvidal dominira i drugom rundom. U početku obojica pogađaju, a onda je Masvidal žestokim desnim krošeom i middle kickom rušio Diaza, ali se ne upušta u borbu u poarteru. Nastavio je dominirati, a onda rušio Diaza koji na kraju runde pokušava zaprijetiti heel hookom.


I treća je runda bila zanimljiva. Diaz je imao svojih trenutaka i par je puta dobro povezao boksačke kombinacije, ali je ponovno pretrpio znatno veću štetu prikazavši pritom rijetko viđenu otpornost na udarce. Masvidal je ponovno imao uspjeha s middle kickom dok Diaz nije koristio noge. Diaz pred kraj runde odvodi borbu u parter, ali i tu prima nekoliko jakih udaraca.

Nakon treće runde liječnik je zaključio da Diaz više nije u stanju nastaviti borbu i masvidal je pobijedio tehničkim nokautom.


Blagoy Ivanov
(18-3, 2-2 UFC) pružio je dobar meč i pokazao čeličnu bradu u porazu podijeljenom odlukom od Derricka Lewisa (22-7, 13-5 UFC).

Lewisu je ovo bio prvi meč nakon poraza od Daniela Cormiera u borbi za naslov prvaka i Juniora Dos Santosa.

Nakon poraza u UFC debiju od Dos Santosa Ivanov je u iduće dvije borbe svladao Bena Rothwella i Taija Tuivasu.

Darren Till (18-2-1, 6-2-1 UFC) slavio je u debiju u srednjoj kategoriji.

26-godišnji Englez u slabom je meču podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Kelvina Gasteluma (15-5-1NC, 10-5-1NC UFC) i prekinuo niz od dva poraza. Gastelumu je ovo bio drugi uzastopni poraz.  U travnju je izgubio od Israela Adesanye u dvoboju za naslov privremenog prvaka u srednjoj kategoriji.

Stephen Thompson
(15-4-1, 10-4-1UFC) ostvario je bitnu pobjedu za nastavak karijere.  Bivši izazivač za naslov u velteru u MSG je stigao s jednom pobjedom i tri poraza u zadnje četiri borbe.

36-godišnji ‘Wonderboy’ pružio je odličnu izvedbu i uvjerljivom jednoglasnom odlukom zaustavio niz Vicentea Luquea (17-7-1, 10-3 UFC) od šest uzastopnih pobjeda.

Thompson je prethodnu pobjedu ostvario u studenom 2017. protiv Jorgea Masvidala na bodove.

Na priredbi je bio i američki predsjednik Donald Trump, a u dvorani se pozdravio i s boksačkom legendom Robertom Duranom. Masvidal je prema borilištu krenuo u Duranovom društvu.





UFC 244:

Jorge Masvidal def. Nate Diaz (TKO, R3)
Darren Till def. Kelvin Gastelum (podijeljena odluak sudaca; 30-27, 29-28, 27-30) 
Stephen Thompson vs. Vicente Luque (jednoglasna odluka sudaca; 30-26, 30-26, 29-27)  
Derrick Lewis def. Blagoy Ivanov (podijeljena odluka sudaca; 30-27, 28-29, 29-28) 
Kevin Lee def. Gregor Gillespie (KO, R1)

Corey Anderson def. Johnny Walker (TKO, R1)
Shane Burgos def. Makwan Amirkhani (TKO, R3)
Edmen Shahbazyan def. Brad Tavares (KO, R1)
Jairzinho Rozenstruik def. Andrei Arlovski (TKO, R1)
Katlyn Chookagian def. Jennifer Maia (jednoglasna odluka sudaca; 29-28 x3)
Lyman Good def. Chance Rencountre (TKO, R3)
Hakeem Dawodu def. Julio Arce (podijeljena odluka sudaca; 29-28 x2, 28-29)






2107
Kategorije: MMA
Tagovi: Nate Diaz, Jorge Masvidal
Najpopularnije
Najnovije