Autor: mi
Datum objave: 03.06.2018


(VIDEO) Mladen Brestovac vs. Rico Verhoeven 2

Mladen Brestovac po drugi je put poražen u borbi za Gloryjev naslov od Rica Verhoevena.

U revanšu na Gloryju 54 u Birminghamu Nizozemac je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca nakon 5 rundi (50-45, 50-45, 50-45, 50-45, 50-45) i sedmi put obranio pojas.

Verhoeven je počeo vrlo lagan na nogama. Napadao je front i low kickovima, povremeno boksajući. Brestovac je pogodio middle kickom s poludistance, zaprijetio dva puta high kickom i plaisrao low kick.

Nizozemčevi low kickovi počeli su raditi štetu u drugoj rundi i time slabiti Brestovčevo najjače oružje lijevi high kick. Mladen je pogodio s dva middle kicka, te vrlo dobrim prednjim desnim krošem u posljednjim sekundama.

Prvak na startu treće pritišće hrvatskog borca u kut i potom ga napada uz užad. Slobodnije boksa nakon što je vjerojatno procijenio da je dovoljno oslabio protivnikove noge.

U četvrtoj Brestovac upućuje dobar high kick koji je djelomično blokiran, a sredinom runde pogađa nogom u tijelo. No, prvak je kontrolirao i ovu rundu i pred kraj pogodio dobrim lijevim overhandom.

U petoj je branitelj naslova dva puta desnicom odlično pogodio protivnika i potvrdio pobjedu.

Obojici je ovo bila prva borba ove godine. Verhoeven je u prosincu u 5. rundi nokautirao Jamala Ben Saddika, dok je 'Scorpion Sting' krajem rujna za 36 sekundi nokautirao Hesdyja Gergesa.

U prvoj borbi 2016. u Parizu Nizozemac je pobijedio također jednoglasnom odlukom. 



3022
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Mladen Brestovac, Glory, Rico Verhoeven
Najpopularnije
Najnovije