Autor: mi
Datum objave: 04.03.2019


(VIDEO) Najveći trenuci Cro Copove K-1 karijere

Mirko Filipović prije nekoliko dana je objavio da iz zdravstvenh razloga u 44. godini završava karijeru.

Legendarni Cro Cop postao je veliko ime u kick boksu i MMA-u.

MMA karijeru je završio s 38 pobjeda, 11 poraza, 2 neodlučena i jednim poništenim mečom.


Više je puta ponovio da je kick boks njegova prva ljubav, kojoj se nakon devetogodišnje pauze vratio 2012. pobjedom protiv Raya Sefa u Zagrebu.


A svoj put u K-1 počeo je 10. ožujka 1996. u Yokohami kada je u debiju pobijedio Jeromea Le Bannera nakon pet rundi. Cro Cop je rušio 'Geronima' lijevim direktom u drugoj rundi.




Uslijedio je poraz od Ernesta Hoosta nakon kojeg ga nije bilo u japanskoj promociji iduće tri godine. Tijekom tog vremena Filipović se posvetio amaterskom boksu, a u povratničkom meču je lijevim krošeom nokautirao južnoafričkog diva Jana Nortjea.




Te 1999. došao je do finala Grand Prixa. Nastup na turniru osmorice izborio je eliminiravši Mikea Bernarda u prvoj rundi. U četvrtfinalu i polufinalu prekidima je eliminirao Musashija i Sama Greca, koji je dvije godine ranije nokautirao nekadašnjeg Cro Copovog mentora Branka Cikatića. U finalu je Ernesto Hoost ponovno bio prevelika prepreka i ostvario svoju drugu od tri pobjede protiv hrvatskog borca.



2000. je pobijedio Brazilca Glaubea Feitosu, a 2001. u Yokohami većinskom odlukom sudaca i legendarnog Petera Aertsa.




U 2002. borio se tri puta za K-1 ostvarivši sve pobjede. U Nagoyi je nakon 5 rundi svladao Marka Hunta. Samoanca je rušio svojim zaštitnim znakom lijevim high kickom u trećoj rundi, ali se Hunt podigao i odradio meč do kraja. U sljedećem ulasku u ring deklasirao je čovjeka koji će sljedećih godina vladati najslavnijom kick boks promocijom svih vremena - 'Letećeg Džentlmena' Remyja Bonjaskog.




U posljednjoj borbi prije devetogodišnjeg oproštaja od kick boksa u ožujku 2003. u Saitami se borio protiv Boba Sappa. 'Beast' je u meč s hrvatskim borcem ušao nakon što je pobijedio Cyrila Abidija i dva puta Ernesta Hoosta. Filipović je nokautirao Sappa u prvoj rundi. Nakon lijevog middle kicka, lijevim direktom mu je slomio orbitalnu kost i poslao ogromnog Amerikanca u agoniji na pod.



Nakon pobjede protiv Sefa u svibnju 2012. vratio se u K-1 nokautom protiv Jorgea Javiera Lorena u Madridu. Pobjedom protiv Amerikanca Randyja Blakea izborio je nastup na završnom turniru koji se održao u Zagrebu.


U zagrebačkoj Areni 15. ožujka 2013. Cro Cop se okitio naslovom pobjednika Grand Prixa nakon što je u četvrtfinalu u izjednačenom meču eliminirao Jarrella Millera, u polufinalu Pavela Zhuravleva, a u finalu Ismaela Londta.



Uslijedio je poraz u revanšu od Bonjaskog na Gloryju u Zagrebu, da bi kick boks karijeru završio pobjedom u revanšu u Los Angelesu protiv Jarrella Millera, idućeg protivnika svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji Anthonyja Joshue.



973
Kategorije: Kick & Thai Boxing, Zanimljivosti
Tagovi: Mirko Filipović, K-1
Najpopularnije
Najnovije