Autor: mi
Datum objave: 20.10.2019


(VIDEO) Nakon Joshue i Milasa i Bakole zaustavio Johnsona

Martin Bakole Ilunga (14-1, 11 KO) postao je treći boksač nakon Anthonyja Joshue i Petra Milasa koji je zaustavio Kevina Johnsona (34-16-1, 18 KO).

Kongoanac koji živi u Škotskoj u borbi u Newcastleu bivšeg izazivača za naslov u teškoj kategoriji svladao je sudačkim prekidom u petoj rundi.


40-godišnji Amerikanac meč je prihvatio ovog tjedna zamijenivši ozlijeđenog Španjolca Gabriela Enguemu koji je prošle godine u Zagrebu izgubio od Agrona Smakićija.


Johnsonu je ovo bio osmi poraz u zadnjih deset borbi. U tom periodu samo je dva puta puta pobijedio Bosanca Harisa Radmilovića, ali treba reći da je gubio od jakih protivnika.

U listopadu 2017. tehničkim nokautom je pobijedio Francesca Pianetu u meču za IBO internacionalni naslov. Pojas je izgubio u sljedećem ulasku u ring od Petra Milasa koji je postao tek drugi čovjek nakon Anthonyja Joshue 2015. koji je ‘Kingpina’ svladao prekidom.


Nakon Milasa gubio je na bodove od Andyja Ruiza, Daniela Duboisa, Filipa Hrgovića, Nathana Gormana, Shigabudina Alieva i Oleksandra Zakhozhyja protiv kojeg se borio samo 8 dana prije meča s Bakoleom.


Bakole je nakon prvog poraza u karijeri tehničkim nokautom od Michaela Huntera u listopadu 2018. pobijedio prekidom u 8. rundi Mariusza Wacha, a Ytala Pereu koji je u prethodnom meču izgubio podijeljenom odlukom od Tyronea Sponga nokautirao je u prvoj rundi.





Foto: Sky Sports
680
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Martin Bakole Ilunga
Najpopularnije
Najnovije