Autor: OFC
Datum objave: 31.07.2016


(VIDEO) Opatija FN 7: Pobjeda Ivana Stanića

Trg sportske dvorane “Marino Cvetković” u Opatiji ove se subote po prvi puta iskoristio za jedan ozbiljniji event zahvaljujući Opatija Fight Nightu 7.

Ta odluka pokazala se punim pogotkom, jer gotovo tisuću gledatelja uživalo je u odličnim borbama i još boljoj produkciji i scenografiji. Održalo se ukupno devet mečeva, a koliko su ujednačeni bili parovi potvrđuje podatak da je njih čak sedam otišlo sve do sudačke odluke, odnosno samo dvije borbe završile su nokautom. 


Uvodnu borbu odradio ja talentirani 16-godišnji OFC-ov borac Kristian Kolaj koji je sudačkom odlukom uspio pobijediti protivnika iz Slovenije te je time potvrdio dobru formu za nastup na skorašnjem Svjetskom prvenstvu koje se održava u Irskoj. 


Amer Smailbegović stigao je do svoje prve pobjede nokautom u karijeri nakon svega minutu i 19 sekundi prve runde zahvaljujući sjajnom krošeu koji je na pod poslao njegovog protivnika, inače prilično iskusnijeg Ninu Tolića iz Zagreba. Borba Marina Slavića i Gregora Keka bila je relativno izjednačena, ali presudila je druga runda u kojoj je znatno aktivniji bio slovenski borac te je zahvaljujući tome i odnio pobjedu sudačkom odlukom. 


Ivan Bilić i Nikola Todorović očekivano su odradili vrlo atraktivnu borbu u kojoj je u konačnici slavio Bilić, a Zoran Majkić nakon gotovo dvogodišnje stanke uspješno se vratio borbama u ringu te je slavio u svom povratnikom meču nakon odrađene sve tri runde protiv Danila Tošića


Bilićev klupski kolega iz Pule, Toni Mikelić, nije uspio stići do pobjede u vrlo izjednačenoj i atraktivnoj borbi protiv čvrstog Luke Petrovića iz Novog Sada.


U posljednje dvije borbe nastupili su poznati OFC-ovi borci Nikola Božić i Ivan Stanić. Božić je krenuo izuzetno agresivno od prve sekunde i taj tempo držao je cijelo vrijeme, protivnika je silinom udaraca više puta slao na pod, da bi se iz kuta talijanskog borca Domenica Fontanelle 15-ak sekundi prije kraja prve runde odlučili na predaju borbe. 


Ivan Stanić imao je možda i najteži zadatak večeri s obzirom na to da je na drugoj strani ringa Imao Samuelea Canonica, borca kojem je to bio 40. ulazak u ring kad su u pitanju samo profesionalni mečevi. U prvoj rundi Talijan se pokazao nešto malo boljim, većim dijelom je kontrolirao situaciju, ali u drugoj i trećoj rundi opatijski borac preokreće situaciju podizanjem tempa borbe što Canonico ipak nije uspijevao pratiti te Stanić zasluženo odnosi pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom. 


Opatija Fight Night 7, rezultati: 


Kristian Kolaj VS Leon Habot - pobjednik Kolaj sudačkom odlukom 

Marko Dorić VS Klemen Pekolj - pobjednik Dorić sudačkom odlukom 

Amer Smailbegović VS Nino Tolić - pobjednik Smailbegović nokautom 

Marin Slavić VS Gregor Kek - pobjednik Kek sudačkom odlukom

Ivan Bilić VS Nikola Todorović - pobjednik Bilić sudačkom odlukom 

Zoran Majkić VS Danilo Tošić - pobjednik Majkić sudačkom odlukom 

Toni Mikelić VS Luka Petrović - pobjednik Petrović sudačkom odlukom 

Nikola Božić VS Domenico Fontanella - pobjednik Božić nokautom 

Ivan Stanić VS Samuele Canonico - pobjednik Stanić sudačkom odlukom






Foto: Arsen Miletić


1548
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Ivan Stanić, OFC
Najpopularnije
Najnovije