Autor: mi
Datum objave: 08.12.2019


(VIDEO) Overeem nokautiran 4 sekunde prije kraja 5. runde u meču koji je pobjeđivao

Alistair Overeem (45-18-1NC, 10-7 UFC) bio je nadomak pobjede u glavnom gradu SAD-a, a na kraju je završio nokautiran.

U glavnoj borbi UFC-ove priredbe u Washington DC-u 39-godišnji Nizozemac izgubio je nokautom pred sam kraj 5. runde od neporaženog Jairzinha Rozenstruika (10-0, 4 KO).

Overeem je odradio taktičku borbu i dobio prve tri runde. 


Nakon minute i pol borbe Overeem, koji se borio iz kontragarda, ruši 31-godišnjeg Surinamca. Poslije nekog vremena ovaj pokušava bijeg, ali ‘Reem’ mu uzima leđa i vraća ga u parter, te do kraja runde radi laktovima iz bočne pozicije, ali bez prevelike štete.


U drugoj Nizozemac ulazi u klinč i pritišće uz žicu. Izmjenjuju udarce koljenima, a Overeem pokušava rušiti protivnika. Sudac zatim zbog manjka akcije seli borbu na sredinu borilišta, a u borbi koja se do kraja runde odvijala na nogama Rozenstruik je zadao malo više, a Overeem jače udarce. Pogodio je dva puta dobro zadnjom lijevom rukom i jednim lijevim middle kickom.


U drugom dijelu 3. runde u kojoj do tada nije bilo puno akcije, Overeem ruši protivnika i strpljivo bira udarce iz ground and pounda do isteka vremena.


Rozenstruikova je četvrta runda. Pritisnuo je protivnika serijom udaraca uz žicu, pa se povukao, Overeem vraća zadnjim desnim direktom. Boksaju na sredini kaveza, a Surinamac pogađa odličnim aperkatom i krošeom. Na kraju Rozenstruik napada letećim koljenom koje Overeem blokira, ali ne i kroše u jetru koji je uslijedio.


U zadnjoj rundi nije bilo puno akcije do pred sam kraj kad Rozenstruik kombinacijom lijevog aperkata i desnog krošea rušo Overeema i završava borbu 4 sekunde prije kraja 5. runde.


I Overeemu i Rozenstruiku ovo je bilo prvi put da su se borili u petoj rundi. Overeemu je ovo bio 14. poraz nokautom u MMA borbama. Ima i dva poraza nokautom u kick boks mečevima.






Na otvaranju priredbe Mayweatherov borac Makhmud Muradov (24-6, 2-0 UFC) sjajnom kombinacijom od tri udarca u trećoj je rundi nokautirao Trevora Smitha (15-10, 5-7 UFC).


Nakon što je u veljači pobijedio  Marcosa Rogerija de Limu i prekinuo niz od tri poraza, te u međuvremenu odustao od mirovine Stefan Struve (29-12, 13-10 UFC)  u Washingtonu se borio protiv Bena Rothwella (36-11 MMA, 7-5 UFC)  koji je u dvoboj ušao s nizom od tri poraza. 


Borba je u prvoj rundi prekinuta na nekoliko minuta nakon što je Struve primio udarac nogom u genitalije. U nastavku Rothwell je odmah s par udaraca šakama pritisnuo nizozemskog diva uz žicu i pogodio aperkatom. 


Struve drugu rundu otvara s dva dobra desna aperkata, a kad je krenuo na treći Rothwell mu je kontrirao zadnjim direktom.

Nizozemac je većim dijelom borbe dosta koristio nožne tehnike, a najviše low kick. Pred kraj druge runde Rothwell je ponovno zakvačio nogom Struvea o štitnik, a iako se činilo da nije riječ o tako jakom udarcu borba je ponovno prekinta na par minuta. Prije nastavka 38-godišnjem Amerikancu je zbog toga oduzet bod, a Rothwell je ubrzo završio meč.


 Struve je ozlijedio nogu nakon što mu je Rothwell blokirao low kick. Amerikanac nakon toga pogađa udarcem u tijelo, te serijom aperkata ruši Nizozemca i zavšava ga udarcima uz ogradu.



Neporaženi Bryce Mitchell (12-0 MMA, 3-0 UFC) do svoje treće pobjede u UFC-u došao je rijetkim submisisonom. 25-godišnji ‘Thug Nasty’ twisterom pred kraj prve runde je svladao Matta Saylesa (8-3, 1-2 UFC) u borbi održanoj u catchweightu od 67.4 kilograma. Jedinu pobjedu twisterom u UFC-u prije njega ostvario je 'Korean Zombie'.



U sudaru veterana Tim Means (29-11-1-1NC, 11-8-1 NC UFC) pobijedio je bivšeg izazivača za naslov u velteru Thiaga Alvesa (23-15, 15-12 UFC).

35-godišnji Amerikanac rušio je godinu dana starijeg Brazilca lijevim direktom i završio giljotinom sredinom prve runde nanijevši mu drugi uzastopni i 6. poraz u zadnjih 8 borbi.


4942
Kategorije: MMA
Tagovi: Alistair Overeem, Stefan Struve, Ben Rothwell, Jairzinho Rozenstruik
Najpopularnije
Najnovije