Autor: mi
Datum objave: 23.03.2020


(VIDEO) Prisjetite se najvećih trenutaka Cikatićeve karijere

U 65. godini preminuo je legendarni hrvatski borac Branko Cikatić.

'Hrvatski Tigar' ušao je u legendu borilačkih sportova kada je 1993. s 38 godina osvojio prvi K-1 Grand Prix nokautiravši u finalu Ernesta Hoosta.


Solinjanin je i prije odlaska u Japan stvorio veliko ime i borio se s najpoznatijim borcima toga vremena.

Kao član amsterdamskog Chakurikija borio se u Japanu, SAD-u, Australiji i diljem Europe. Tamo je stvorio dugogodišnje prijateljstvo s još jednom legendom Peterom Aertsom, a njegov trener Thom Harinck u Dalmaciji je pronašao svoj drugi dom.


Osvajao je naslove europskog i svjetskog prvaka u full contactu, tajlandskom i kick boksu.
Cikatić je dva puta, 1987. u Amsterdamu i 1989. u Dusseldorfu pobijedio budućeg svjetskog prvaka u boksu Carla Tompsona, koji je u boksačkom ringu nokautirao Davida Hayea i dva puta pobijedio Chrisa Eubanka.



Tri puta se borio s Ernestom Hoostom. Nakon što je prvi put poražen diskvalifikacijom u sljedeća dva ogleda je nokautirao 'Mr Perfecta'.



U ožujku 1992. u Las Vegasu je remizirao s Dennisom Alexiom, koji se dodatno proslavio glumeći sa Jean-Claudeom Van Dammeom u filmu Kickboxer. Još 1987. izgubio je u Orlandu od Dona Wilsona, a nokautirao je Musashija i Andrea Mannaarta.




Najslavniji trenutak karijere doživio je 30. travnja 1993. kada je u Tokiju s 38 godina postao prvi pobjednik K-1 Grand Prixa.
U četvrtfinalu je u prvoj rundi nokautirao Tajlanđanina Changpueka Kiatsongrita, u polufinalu u trećoj rundi Masaakija Satakea i u finalu u prvoj rundi Ernesta Hoosta.





Pod Cikatićevim vodstvom karijeru u Japanu je počeo i Mirko Filipović, ali su odnosi nedugo nakon toga postali trajno narušeni.

Nastupio je i dva puta za PRIDE, ali već je bio u godinama i njegova MMA karijera je stala nakon poraza od Marka Kerra i UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji Mauricea Smitha,
Bio je dugogodišnji predsjednik Hrvatskog saveza tajlandskog boksa.


5050
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Kickboxing, K-1
Najpopularnije
Najnovije