Autor: mi
Datum objave: 16.11.2015


(VIDEO) Šegedin jedini sa svih 6 pobjeda osvojio Europsko sveučilišno prvenstvo

Opatija je proteklog tjedna ugostila 4. Europsko sveučilišno prvenstvo u taekwondou.

U Hrvatsku su stigli borci s 48 sveučilišta iz 16 europskih zemalja.

 

Hrvatsku su predstavljali studenti sa Sveučilišta u Splitu, Rijeci i Zagrebu.


Najuspješniji je bio student 2. godine Kineziološkog fakulteta u Splitu Dinko Šegedin. Taekwondoist s Korčule osvojio je prvo mjesto u kategoriji do 80 kilograma kao jedini borac prvenstva koji je do naslova pobjednika došao sa svih šest pobjeda.


"Konkurencija nije bila brojna, ali je zato po imenima bila vrlo jaka. Bilo je puno boraca s dobrim plasmanima na svjetskim rang ljestvicama. Borili smo se po malo drugačijem sustavu nego obično. Prvo smo odradili borbe po skupinama, pa onda su uslijedili eliminacijski mečevi. Ja sam pobijedio u sve četiri borbe u skupini, a potom sam slavio u polufinalu i finalu kao jedini borac sa svih šest pobjeda na Prvenstvu " izjavio je Šegedin za Cro Ring.


"U finalu sam se borio protiv Nijemca Adama Bashira. To je bio naš treći međusobni dvoboj. Poveo je 1:0, a ja sam preokrenuo udarcem u glavu. Nijemac se potom uspio vratiti i preokrenuti na 9:5. Bila je to vrlo uzbudljiva i intenzivna borba, publika je zaista bila zadovoljna. Uspio sam se vratiti u meč jednim pravim udarcem iz okreta u tijelo i na kraju pobijedio s 11:10. Nijemcima, Turcima, Portugalcima i Cipranima ovo puno znači na njihovim fakultetima i došli su u najjačim sastavima. Koliko im to puno znači svjedoči i to da se moj protivnik u finalu nekoliko puta polsužio prljavim potezima i moram reći da to nisam očekivao" dodao je student stručnog studija kondicijske pripreme.


"Želio bih se zahvaliti Sveučilištu u Splitu, svom ocu i treneru Anti Šegedinu, te docentu dr. sc. Draženu Čularu."





Kako bi se gosti i natjecatelji Europskog sveučilišnog prvenstva osjećali ugodno pobrinula se organizatorica Roberta Dragičević.


"Opatija i Rijeka bile su domaćin prvenstva, a natjecanje se održavalo u atletskoj dvorani Kantrida. Sve je proteklo u najboljem redu. Europsko sveučilišno prvenstvo održava se svake dvije godine, a ovo nam je bila i priprema za Europske sveučilišne igre koje se sljedeće godine održavaju u Rijeci i Zagrebu. U dva grada natjecatelji će nastupati u 21 sportu, 13 u Zagrebu i 8 u Rijeci. Prvi put održat će se i natjecanja za studente s invaliditetom - u plivanju u Rijeci i stolnom tenisu u Zagrebu" rekla je Dragičević.


Europsko sveučilišno prvenstvo u taekwondou, suorganizirali su Riječki športski sveučilišni savez i Hrvatski akademski sportski savez u suradnji s gradom Opatijom, Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka 2016, te Studentskim zborom u Rijeci.


Na Prvenstvu je korišten  Adidas KP&P elektronski sustav.


1037
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: , HTS
Najpopularnije
Najnovije