Autor: mi
Datum objave: 11.01.2020


(VIDEO) Shields pobijedila Habazin u borbi za naslov svjetske prvakinje

Claressa Shields (10-0, 2 KO) u rekordnom je broju borbi osvojila naslov svjetske prvakinje u tri težinske kategorije.

24-godišnja Amerikanka u svojoj desetoj profesionalnoj borbi u Atlantic Cityju je osvojila upražnjene WBO i WBC naslove u supervelteru pobijedivši Ivanu Habazin (20-4, 7 KO) jednoglasnom odlukom sudaca nakon 10 rundi - 99-89, 100-90, 100-89.

Cro Ring borbu je bodovao 100-89 za Shields.

Hrvatska boksačica je prva napadala u prve dvije runde, ali je dvostruka olimpijska pobjednica prednjim direktom dobro kontrolirala borbu i zatim napadala udarcima u tijelo.

Od treće runde Shields počinje praviti veću razliku. Habazin je četvrtu počela ulazeći u blisku borbu što joj je donijelo uspjeha na početku, ali do kraja runde se našla u podređenoj situaciji.


Hrvatska boksačica radi pritisak i u prvom dijelu 5, runde, ali druga minuta borbe ponovno pripada Amerikanki.

Shields je nastavila s napadima u tijelo i nakon 70 sekundi 6. runde Habazin se morala spustiti na koljeno i uzeti brojanje kako bi se oporavila.


Habazin se nastavila boriti i u 7. i pritisnula protivnicu uz konopce, ali je ponovno Shields jače uzvratila.


Iako je izgubila i preostale 3 runde Habazin je bila dobro fizički pripremljena, borila se do posljednje sekunde i pružala je otpor ipak boljoj protivnici koja je na kraju u rekordnom broju borbi došla do naslova svjetske prvakinje u trećoj težinskoj kategoriji.

U muškoj konkurenciji rekorderi Vasyl Lomachenko i Kosei Tanaka su svjetski prvaci u tri težinske kategorije postali u 12. borbi.3912
Kategorije: Boks
Tagovi: Ivana Habazin
Najpopularnije
Najnovije