Autor: mi
Datum objave: 29.08.2017


(VIDEO) Snyder pobijedio Sadulaeva, Burroughs četvrti put svjetski prvak

Proteklog vikenda u Parizu je završeno United World Wrestling svjetsko prvenstvo u hrvanju grčko-rimskim i slobodnim stilom.

U sudaru dvije mlade zvijezde i olimpijskih pobjednika iz Rija u finalu kategorije do 97 kilograma slobodnim stilom Amerikanac Kyle Snyder ostvario je zadnje rušenje i pobijedio Abdulrashida Sadulaeva rezultatom 6-5.


21-godišnji Rus dva puta je već osvajao naslov svjetskog prvaka, a ove godine podigao se u težini. Snyder također ima samo 21 godinu, a ovo mu je drugi naslov svjetskog prvaka. Kao junior 2014. u Zagrebu je osvojio broncu na svjetskom prvesntvu.

Olimpijski pobjednik Jordan Burroughs četvrti je put postao svjetski prvak u kategoriji do 74 kilograma slobodnim načinom svladavši u finalu Rusa Khetika Tsabolova s 9-6.


Od hrvatskih predstavnika u grčko-rimskom stilu, prvog dana natjecanja na strunjaču je izašao Ivan Huklek u kategoriji do 85 kg, te je u prvom kolu kvalifikacija protiv Kubanca Gregoricha dobro počeo borbu i poveo, no u drugoj rundi napravio je grešku u borbi koju je kubanski predstavnik iskoristio i pobijedio Ivana tušem, čime je završio svoje prvo veliko svjetsko seniorsko natjecanje na 28. mjestu u konkurenciji 34 hrvača. 


Ivan Lizatović je u težinskoj kategoriji do 59 kg odlično počeo pobjedom na bodove u prvom kolu protiv bivšeg svjetskog prvaka, sjevernokorejskog hrvača Yuna. No, u osmini finala od Ivana je bolji bio južnokorejski predstavnik Kim koji je prošao dalje pobjedom na bodove 12:6, te je završio natjecanje s jednom pobjedom i jednim porazom na 14. mjestu u konkurenciji 30 hrvača.


Danijel Janečić
je također pobjedom počeo svoj nastup u težinskoj kategoriji do 66 kg. U prvom kolu bio je bolji od Latvijca Jurkjansa pobjedom na bodove. U osmini finala čekao ga je peruanski predstavnik Cortez, kojeg je Danijel također pobijedio na bodove i tako ušao u četvrtfinale. Nažalost, u vrlo tijesnom meču protiv Poljaka Bernateka Danijel je izgubio 1:2 na bodove, ali kako je Poljak ušao u finale Danijel je dobio priliku da kroz repesaž popravi svoj plasman. U prvom kolu repesaža protivnik mu je bio turski hrvač Yuksel, koji je  sudačkom odlukom bio za nijansu bolji od Danijela i pobijedio ga je na bodove 2:1, tako da je tako je Danijel završio svoj nastup na sedmom mjestu u konkurenciji 36 hrvača s dvije pobjede i dva poraza.


Božo Starčević je u težinskoj kategoriji do 80 kg također dobro počeo svoj nastup protiv Korejca Kima pobjedom na bodove, da bi u slijedećem kolu izgubio od odličnog gruzijskog hrvača Datunashvilija rezultatom 2:3, te je završio svoj nastup na 13. mjestu u konkurenciji 29 hrvača.




Foto: UWW




802
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje, HHS, Božo Starčević
Najpopularnije
Najnovije