Autor: mi
Datum objave: 14.05.2020


(VIDEO) Teixeira uvjerljiv u dvoboju bivših izazivača za naslov, Rothwell pobijedio OSP-a

Glover Teixeira (31-7 MMA, 14-5 UFC) pobijedio je u dvoboju bivših izazivača za UFC-ov naslov u poluteškoj kategoriji.

U glavnoj borbi priredbe u Jacksonvilleu na Floridi 40-godišnji Brazilac tehničkim nokautom u 5. rundi nakon uvjerljive izvedbe pobijedio je  Anthonyja Smitha (33-15, 8-5 UFC), 

 

Mlađi Smith odmah na startu kreće naprijed. Kontrolira borbu i pogađa desnim direktom. Teixeira uspijeva odbiti napade i pritisnuti protivnika uz žicu, ali je borba u tim trenucima prekinuta jer je zadao nizak udarac. U drugoj polovici runde Smith, koji se uspješno koristio ručnim i nožnim tehnikama, je bio bolji.


Sredinom druge runde Teixeira tjera protivnika na povlačenje i pogađa dobrim aperkatom, ali mu Smith ubrzo vraća zadnjim direktom i baca ne samo veći broj udaraca, već i znatno više pogađa. Brazilac vrlo brzo mijenja tijek meča i 2 minute prije kraja pogađa Amerikanca boksačkom serijom i high kickom uz žicu. Dvadesetak sekundi prije kraja umorni Smith je ponovno uz kavez gdje ga Teixeira pogađa spinning back kickom i novom boksačkom serijom.


Očigledno je da je Amerikanac i u treću rundu ušao iscrpljen. Prima udarac u oko nakon kojeg pokazuje bolnu grimasu i povlači se. Teixeira nastavlja napadati i ruši ga lijevim krošeom. Nastavlja ground and poundom, sudac ne prekida, a Brazilac dolazi u mount, zatim uzima i leđa i udara i prijeti gušenjem. Ipak, 31-godišnji Smith nekako uspijeva izdržati do kraja runde.


Na početku četvrte prima aperkat i povlači se ne skrivajući bol. Zatim pokušava napadati, ali Brazilac ga pogađa serijom aperkata nakon čega se ruši i hvata suparnika za noge. Teixeira mu uzima leđa, a sredinom runde ga pušta da se ustane. Izranjavani Amerikanac i dalje pokušava pružati otpor, ali nastavlja primati udarce. Ponovno završava na podu 2 minute prije isteka vremena i pokušava se obraniti od udaraca laktom i šakama iz polugarda.


Ozlijeđeni Smith uspio je ući i u zadnju petu rundu. Nakon što je primio nekoliko udaraca očajnički ide na rušenje, ali Brazilac završava gornji i ubrzo dolazi u mount i udarcima završava meč.


40-godišnji Brazilac je u meč ušao s nizom od 3 pobjede, dok je Smith nakon poraza od Jona Jonesa u sljedećem izlasku na borilite u lipnju prošle godine rear-naked chokeom pobijedio Alexandera Gustafssona.


Ovince Saint Preux (24-13 MMA, 12-8 UFC) poražen je u debiju u teškoj kategoriji podijeljenom odlukom sudaca (29:28, 29:28, 28:29) od Bena Rothwella (37-12 MMA, 7-6 UFC).


OSP u nijednom dijelu prve runde nije imao ugodan trenutak. Uglavnom je bježao i povremeno primao udarce, a nakon što je bacio high kick Rothwell mu je uhvatio nogu, srušio ga u parter i zaprijetio giljotinom.


Haićanin je u nastavku pokušavao udarcima iz kretanja, ali s malo uspjeha. 38-godišnji Amerikanac više ga je puta uspio pritisnuti uz žicu i pogoditi. Tako je bilo sve do završnice runde kada St. Preux nakratko lijevim krošeom ruši Rothwella.


Amerikanac vrlo agresivno otvara zadnju rundu i pogađa šakama i koljenima iz Thai klinča. OSP u trenucima ne uspjeva pobjeći 11 kilograma težem protivniku koji ga pritišće uz kavez. Ipak se uspijeva othrvati i pogoditi lijevim krošeom i high kickom koji nije nanio veliku štetu prije nego se ponovno našao u bijegu pred protivnikom. Borbu završavaju odličnom izmjenom na sredini kaveza, a Rothwell pada od posljedice udarca u doslovno zadnjem trenutku dvoboja.

U meču perolake kategorije Brian Kelleher (20-11, 4-4 UFC) lijevim krošeom u drugoj rundi nokautirao je Huntera Azurea (8-1, 1-1 UFC) i nanio mu prvi poraz u karijeri.

UFC sljedeću priredbu u Jacksonvilleu održava ovog vikenda, a u glavnoj borbi večeri snage će odmjeriti Alistair Overeem i Walt Harris.


UFC Fight Night 171:
Glover Teixeira def. Anthony Smith (TKO, R5)
Ben Rothwell def. Ovince Saint Preux (podijeljena odluka sudaca; 29-28, 29-28, 28-29)
Drew Dober def. Alexander Hernandez (TKo, R2)
Ricky Simon def. Ray Borg (podijeljena odluka sudaca; 29-28, 29-28, 28-29)
Andrei Arlovski def. Philipe Lins (jednoglasna odluka sudaca; 30-27, 30-27, 29-28)
Thiago Moises def. Michael Johnson (submission, heel hook, R2)
Sijara Eubanks def. Sarah Moras (jednoglasna odluka sudaca; 30-27, 30-27, 30-26)
Omar Morales def. Gabriel Benitez (jednoglasna odluka sudaca; 30-27, 29-28, 29-28) 
Brian Kelleher def. Hunter Azure (KO, R2)
Chase Sherman def. Ike Villanueva (TKO, R2)




907
Kategorije: MMA
Tagovi: Ben Rothwell, Glover Teixeira, Anthony Smith
Najpopularnije
Najnovije