Autor: mi
Datum objave: 01.12.2015


(VIDEO) Vedran Golec nokautom uveličao proslavu majstora Leeja

U zagrebačkom Domu sportova održan je veliki taekwondo turnir u čast majstora Leeja KwangBaea.

Priredba je organizirana u čast 70. rođendana korejskog instruktora Svjetske taekwondo federacije, te povodom 40-te obljetnice njegovog djelovanja u Europi i Hrvatskoj.


U Maloj dvorani okupilo se više od 1000 natjecatelja iz 78 klubova iz 8 zemalja.

Natjecanje koje je trajalo iscrpljujućih 11 sati fantastično je okončao Vedran Golec. Najbolji hrvatski teškaš u finalu je zadnjim kružnim  nokautirao kubansko-talijanskog borca Jesusa Dayana Curbela.

Gosti iz Koreje bili su impresionirani proslavom na kojoj je predsjednica  Kolinda Grabar -Kitarović primila crni pojas 9. DAN.


U društvu majstora Leeja stigli su i drugi korejski uglednici poput veleposlanika Hyunga Won Suha.


Prikupljena su i korisna sredstva za Kuću ljubavi Savica Šanci koja skrbi o napuštenoj novorođenčani i djeci do treće godine starosti.

"Kad smo zatrpali sobu igračkama, higijenskim potrepštinama i slatkišima i kad smo vidjeli sreću na njihovim licima shvatili smo da radimo prekrasan projekt i kvalitetnu životnu priču, ne samo taekowndo priču" rekla je organizatorica Jastreb Kupa Tamara Pradegan.

"Pune tribine Doma sporotva bile su potvrda dugogodišnje kvalitete, zahvaljujem se svim našim taekwondo prijateljima i taekwondo obitelji što smo na ovakav način odali priznanje najvećem majstoru na ovim prostorima. Kada su naši gosti iz Koreje odlazili u nedjelju rekli su da nikad nisu nešto ovakvo doživjeli. Da je predsjednica došla podržati tunrir, sam pristup natjecanju koji je kombinirao borbe i šou program. Ponosni smo što nas je majstor Lee odabrao. Ali, svjesni smo da je bilo i propusta. Naišli smo na probleme koje nismo mogli očekivati. Neki suci koji su potvrdili dolazak jednostavno se nisu pojavili i morali smo improvizirati. Ali, zbog ovoga ćemo biti pametniji nagodinu. Naš turnir rapidno raste i postajemo nemoćni u jedan dan kvalitetno organizirati natjecanje s 1000 taekwondoista. I 10 tatamija nam je bilo premalo i program je trajao 11 i pol sati, što je prenaporno i za odraslog čovjeka, a kako ne bi bilo za djecu. Zato ćemo nagodinu organizirati natjecanje u dva dana ili uzeti veću dvoranu kako bi kvalitetno pratili rast turnira" završila je Pradegan.

Televizijska ekipa iz Koreje pratila je natjecanje i objavila reportažu. Na time codeu 2:36 možete vidjeti nokaut Vedrana Goleca u finalu.





Članovi TKD Jastreba kao najbrojniji osvojili su ekipno prvo mjesto, drugi je bio Fox iz Bjelovara, treća Dubrava, četvrti Sušak Rijeka, peti Medvedgrad...


Za Jastreb prva mjesta su osvojili:

Mlađi kadeti ¬36
IVAN DRAŽENOVIĆ
Mlađi kadeti ¬39
ADNAN ALAGIĆ
Mlađe kadetkinje ¬47
NIKOLINA MESIĆ
Kadeti A ¬53
LOVRO MILOŠ
Kadeti A ¬61
MATEO ZORKO
Kadeti A ¬65
DON MAJERIĆ
Kadetkinje A ¬41
IVONA STRAŠĆEK
Kadetkinje A +59
DARIJA ZELJKO
Juniori ¬68
KREŠIMIR ĆOSIĆ
Juniori ¬78
NIKO POPOVIĆ
Juniorke ¬46
PAOLA STRAŠĆEK
Seniori ¬80
LUKA HORVAT
Seniori +80
VEDRAN GOLEC
Seniorke ¬67
NIVES KERNER


NAJBOLJI PO KATEGORIJAMA

Mlađi kadeti
JAN FLEGAR Bistra
Mlađe kadetkinje
HELENA DUJMIĆ Ogulin
Kadeti A
ADAM JUROS Koryo TKD Slavia UPJS Kosice
Kadetkinje A
LETIZIA POGGIO Centro Taekwondo Alessandria
Kadeti B
IVAN POLIĆ Dubrava
Kadetkinje B
KLARA POLIĆ SUŠAK
Juniori
LOVRO MAVRLJA Fox
Juniorke
SARA GELENČER Fox
Seniori
VEDRAN GOLEC Jastreb
Seniorke
NIVES KERNER Jastreb




1032
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: HTS, Vedran Golec
Najpopularnije
Najnovije