Autor: Admin
Datum objave: 10.09.2011
Komentari:
0,00


VITALI KLITSCHKO NOKAUTIRAO ADAMEKA

Adamek hrabro do kraja

Vitali Klitschko i Tomasz Adamek boksaju za naslov prvaka u teškoj kategoriji prema WBC verziji...

 

U Wroclawu u Poljskoj po prvi puta održava se jedan meč za naslov prvaka u teškoj kategoriji. Tomasz Adamek je večeras boksao svoj meč života. Adamek je pri ulasku u ring pokazao da je smiren i hrabar, ušao je kao da zna što želi.

 

S već poznatim lupanjem zvona iznad centra ringa Vitali Kltischko izlazi u ring. S puno adrenalina u dvorani među navijačima krv vrije u žilama. Čak je i Željko Mavrović izjavio kako bi htio ponovno boksati kad vidi ovakav spektakl.

 

Vitali Klitschko ima najveći postotak pobjeda nokautom, čak 86 % što ga svrstava na prvo mjesto najboljih nokautera.

 

 

 

Razlika u visini i težini se vidi već i prije početka same borbe dok dvojica boraca slušaju upute suca. S jedne strane je Vitali, boksač s malo spuštenijim gardom dok je s druge strane Adamek s više školskim gardom.

 

U početku prve runde klasično ispitivanje. Adamek se više kreće prema naprijed, što Vitali nije naviknuo, ali je već pred kraj prve runde primio jedan težak udarac od kojeg mu je koljeno klecnulo.Desni kroše je pogodio Poljaka koji je mogao biti koban. Adamek se vratio u rundu, ali razlika je velika.

 

Već u drugoj rundi Adamek pokazuje dozu straha, sporiji su mu pokreti i povlači se pri svakom Vitalijevom pokretu. Ono što bi Adamek trebao raditi je svakako ići prema naprijed, ulaziti u klinč i tražiti svoju priliku. S druge strane Vitalij s odličnom kombinacijom pogađa Adameka.U zadnjih 10 sekundi Adamek je primio dva udarca koja su ga skoro bacila u nokdoun. Spasilo ga je zvono.

 

U trećoj rundi dvojica boksača izmjenjuju udarce. Vitali moćno ide prema naprijed uvjeren da bi mogao nokautirati Poljaka.

 

U četvrtoj rundi Klitschko je krenuo prema naprijed, drži sredinu ringa i traži priliku. Teži je, veći je, duži je i uspijeva pronaći put do Tomaszove glave. Adamek se malo trgnuo i ispucao dva tri dobra udarca. Adamek u ovoj rundi uglavnom odlično eskivira i pruža otpor. Ovo je možda i prva runda koju je Adamek dobio.

 

Peta runda je započela a Klitschko je nešto sporiji nego u prethodnim rundama. U ovoj rundi KLitschko je potpuno izdominirao svog protivnika.

 

U šestoj rundi smo svjedoci prvog bojanja. Pitanje je hoće li dočekati kraj šeste runde. Ademek je sve statičnija meta koja prima udarce, a samo je pitanje kada će pasti.

 

Sedma runda je prošla bez puno akcije. Izmjene udaraca ali bez značajnijeg ili recimo ozbiljnijeg udarca.

 

Odlično navijanje obilježilo je osmu rundu dok su boksači nastavili u istom, revijalnom, tonu. I ova runda nam nije ponudila neki značajniji udarac. Tek pred kraj unde svi su skočili na noge, Klitschko je na podu. Klitschko je izgubio ravnotežu, stoga sudac nije brojio.

 

Klitschko u devetoj rundi namiješta Adameka kako bi ispucao desnu i možda nokautirao Adameka. Ovo je jedan od najzanimljivijih rundi, u kojoj je i Adamek pokazao nekoliko izvrsnih kontri.

 

Ostale su još tri runde do kraja borbe. Obojica boraca su iscrpljeni, teže se kreću i teže ispucavaju udarce. Adamek je u ovoj rundi veoma hrabro primao udarce, da bi sudac 30 sekundi prije kraja prekinuo borbe zbog teških udaraca koje je Adamek primao.

3804
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Vitalij Klitschko, Tomasz Adamek
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije