Autor: Admin
Datum objave: 08.11.2013
Komentari:
0,00


VITKI STAS

Kako se riješiti masnog tkiva?

Redukcija masnog tkiva i kontrola tjelesne težine najuspješnija je u kombinaciji redovitog tjelesnog vježbanja i redukciji unosa kalorija te promjeni loših prehrambenih navika. 

 

Svi se želimo riješiti masnog tkiva. Bavili se sportom profesionalno ili samo rekreativno. Masno tkivo nešto je što ne želimo vidjeti na sebi. Osim što većini nije lijepo za gledanje ono nije niti zdravo. Ljudi s viškom masnog tkiva podložni su podmuklim smrtnim bolestima današnjice. Stoga se definitivno treba riješiti masnog tkiva ukoliko ga imate previše.

Moguće je potaknuti tijelo na bolje sagorijevanje masnog tkiva. Na početku svakog vježbanja tijelo kao izvor energije troši glikogen koji je pohranjen u mišićima i jetri, a on kemijskim procesima nastaje iz ugljikohidrata. Daljnja potrošnja zavisi prvenstveno o intenzitetu vježbanja, ali i o trajanju. Upotreba masti kao izvora energije moguće je jedino uz dovoljnu količinu kisika koju unosimo u organizam.





Poznato je da određene šećere organizam posprema kao masno tkivo. To tkivo ne može se trošiti odmah već se masno tkivo počinje „topiti“ nakon određenog vremena dok izvodite vježbe pod određenim intenzitetom.

Tijelo vrlo racionalno koristi glikogen kao izvor energije i zato će se kad god je moguće "prebaciti" na potrošnju masti. Da bi sačuvao zalihe glikogena, organizam počinje trošiti masnoće 15-ak minuta nakon početka vježbanja ukoliko se nalazimo u adekvatnoj aerobnoj zoni, a nakon 30 minuta kontinuiranog vježbanja udio potrošnje masti će biti značajno veći.

Kada počnete ozbiljnije trenirati i uspijete dobiti mišiće vaše će tijelo trošiti veće količine energije za svaku i najjednostavniju kretnju. Stoga s e može reći da ćete mršavjeti i sa samim kretanjem jer će se trošiti energija koju ste inače trošili samo kada ste vježbali.

To možete ispitati i sami na način da pratite koliko često jedete. Jer vaš će organizam zahtijevati više energije. Ukoliko mu je ne date koristiti će vlastite zalihe i time ćete mršavjeti.

Kada smo već kod masnog tkiva trebali bi spomenuti masno tkivo na trbuhu.Velika zabluda je da se vježbama za trbušne mišiće skida salo na trbuhu. Na žalost svih nas, zadnje mjesto gdje ćete izgubiti nakupine masnog tkiva su ona područja gdje ste ih prvo dobili, a to su najvjerojatnije trbuh i bokovi.

Redukcija masnog tkiva i kontrola tjelesne težine najuspješnija je u kombinaciji redovitog tjelesnog vježbanja i redukciji unosa kalorija te promjeni loših prehrambenih navika.

Ukoliko uistinu želite živjeti zdravo i dugo jedino vam preostaje da se što više krećete i pripazite na prehranu. I onda će biti ona - „Zdrav duh u zdravom tijelu.“

4941
Kategorije: Fitness
Tagovi: Fitness
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije