Autor: mi
Datum objave: 14.01.2016


Vitor Belfort odbio borbu s Andersonom Silvom

Već je bilo neslužbeno objavljeno da će se Anderson Silva u prvoj borbi nakon isteka suspenzije boriti s Vitorom Belfortom.

Na kraju, bivši prvak u srednjoj kategoriji u Londonu 27. veljače sastat će se s Michaelom Bispingom.


UFC 197 prvotno se trebao održati u Rio de Janeiru, ali ga je američka promocija prebacila za Las Vegas 5. ožujka s borbama Dos Anjos - McGregor i Holm - Tate.


Prema potpredsjedniku UFC-a Giovaniju Deckeru, promocija je planirala održati UFC 197 na stadionu u Curitibi, a u glavnoj borbi su se trebali naći Fabricio Werdum i Cain Velasquez. Silva i Belfort trebali su se boriti u co-main eventu.

Werdum i Velasquez na kraju se bore 6. veljače, UFC je planirao priredbu prebaciti u dvoranu u Riju, a 'Spider' i 'The Phenom' su se trebali naći u glavnoj borbi večeri.

"Budući je priredba izgubila borbu za naslov smatrali smo da bi prikladnija bila dvorana od nogometnog stadiona. Ali nismo uspjeli postići dogovor s Vitorom Belfortom. Anderson je prihvatio borbu, ali Vitor je odlučio čekati da vidi što će se dogoditi u borbi između Lukea Rockholda i Chrisa Weidmana i bio je u pravu jer ga je Rockhold prozvao na press konferenciji nakon UFC-a 194, što je dobar znak za njega."


"Mnogi su rekli da Vitor ne želi tu borbu, ali to nije istina. On je želi i to je jasno rekao i ona će se dogoditi, ali on razmišlja o onome što je najbolje za njega i njegovu karijeru. S obzirom na ono što je pred njim ta borba ne bi imala smisla. Isticalo nam je vrijeme i trebali smo objaviti glavnu borbu za UFC 196 u Las Vegasu. Zato su Werdum i Velasquez završili tamo."


U borbi u veljači 2011. Silva je front kickom u prvoj rundi nokautirao Belforta i obranio naslov u srednjoj kategoriji.

768
Kategorije: MMA
Tagovi: Vitor Belfort, Anderson Silva
Najpopularnije
Najnovije