Autor: mi
Datum objave: 13.03.2017


Vitor Belfort planira oproštaj ove godine u Riju

Vitor Belfort već neko vrijeme je svjestan da se bliži kraj njegove velike MMA karijere.

Debitirao je nokautom 1996. sa samo 19 godina. Svoju drugu borbu odradio je za UFC na turniru u veljači 1997. i nokautirao Trau Telligmana za minuti i 17 sekundi. Turnir je osvojio pobjedom nad Scottom Ferrozzom. 2004. godine protiv Randyja Couturea osvojio je naslov UFC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji. Izgubio ga je od Amerikanca u revanšu u prvoj obrani. Još dva puta borio se i za UFC-ov naslov u srednjoj kategoriji, te jednom za pojas u poluteškoj.

Nakon poraza od Kelvina Gasteluma tehničkim nokautom proteklog vikenda u Fortalezi, koji mu je bio treći uzastopni i četvrti u zadnjih pet mečeva, izjavio je da će odraditi posljednju borbu u ugovoru s UFC-om i spustiti zastor na svoju karijeru.


"Imam još jednu borbu u ugovoru. Jako bih se volio oprostiti u Riju. Poraz je dio posla, nije to bila ugodna večer za mene. Želim okončati karijeru kao profesionalni sportaš. Ove godine obilježava se 20 godina od  osvajanja mog prvog pojasa"  rekao je 39-godišnji Brazilac.

Belfort se želi oprostiti na UFC-u 212 na priredbi koju 3. lipnja predvode Jose Aldo i Max Holloway.


No, 'The Phenom' bi se zadržao još malo ako bi se pokrenula 'Liga legendi' koju je nedavno predložio. Njegove ideje za takvu ligu uključuju runde po tri minute, zabranu laktova i 90 sekundi odmor aizmeđu rundi, uz postojanje tri kategorije: lake, srednje i teške".


"Siguran sam da kad bi UFC uveo kategoriju legendi da bi to revolucioniziralo sport" rekao je o svojoj ideji.

Malo je izgledno da će UFC usvojiti ovaj prijedlog, čega je i on svjestan te se više fokusira na oproštajni meč.

"Ne želim se u Riju u zadnjoj borbi boriti protiv Brazilca"  jedna je želja koju ima prije nego posljednji put stupi u kavez.


Foto: Gleidson Vanga

550
Kategorije: MMA
Tagovi: Vitor Belfort
Najpopularnije
Najnovije