Autor: Admin
Datum objave: 26.12.2012
Komentari:
0,00


VJEŽBANJE U FITNESS CENTRIMA

Prednosti vježbanja u fit centrima

Velik broj ljudi koji rekreativno vježba opredjeljuje se za tjelesno vježbanje u fitness centrima i to ne slučajno.

 

Život u velikim gradovima ne pruža mnogo mogućnosti kvalitetnog vježbanja u prirodi dok su fitness centri opremljeni suvremenim kardio spravama na kojima se stimuliraju cikličke aktivnosti poput trčanja, hodanja, vožnje bicikla i veslanja.

 

Prednost fitness centara je i u tome što omogućuje vježbanje bez obzira na vremenske uvjete (kiša, snijeg, vjetar i sl.) dok to u prirodi predstavlja problem. Jedan od razloga je i to što su sprave za vježbanje u fitness centrima moderno biomehanički konstruirane te pružaju mogućnost doziranja opterećenja i kontrole pokreta što uvelike smanjuje mogućnost ozljeda za vrijeme vježbanja.

 

 

Vrlo bitan razlog za vježbanje u fitness centrima je i prisustvo trenera koji potiču na rad na način da pokažu neke nove vježbe, mijenjaju tip treninga, daju savjete sa ciljem da podignu motivaciju za rad osobito onih vježbača koji očekuju rezultate svoga rada u vrlo kratkom vremenskom razdoblju. Za značajnije promjene potreban je sustavan trening, pravilna prehrana i adekvatan odmor.

2390
Kategorije: Fitness
Tagovi: Fitness
Komentari
# 2 Dana 14.10.2015 - 04:56 Hiroko ... je rekao/la:
πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το γεύμα μετά την προπόνηση! Πρόσφατα άκουσα ένα podcast στο ptaorl διατροφής medNutrition, σχετικά με το τι πρέπει να προσέχουμε πριν την προπόνηση! Εάν ενδιαφέρεστε μπορείτε να το ακούσετε στο ακόλουθο link: www.mednutrition.gr/ti-na-troei-enas-athlitis-prin-ti-swmatiki-drastiriotita-poies-parametroys-prepei-na-lambanei-ypopsi
 
# 1 Dana 28.12.2012 - 00:17 mko ... je rekao/la:
kada bi neko odavde od posetilaca otišao u fitnes centar da bije džak ili da trči dva tri sata na spravi verovatno bi nas zamolili da više ne dolazimo. što se tiče doziranja i kontrole ima toga i napolju - izbrdo, nizbrdo, ubrzaj, uspori ritam.. a i skoro sam siguran da svako ima park iza zgrade sa šipkom - ne treba nam više od toga. još jedan trend koji ne ide u prilog fitnes centrima - naplaćuju posjebno cardio a posjebno ostale sprave. ta svaka im čast i nek im je sa srećom u pljačkanju
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije