Autor: Admin
Datum objave: 14.11.2013
Komentari:
0,00


VJEŽBANJE ZIMI

Može biti korisno

Iznadprosječno topli listopad je iza nas, a prvi dani studenog su nas podsjetili da je stigla jesen koja se polako približava zimi.

 

Najprije je potrebno shvatiti da vježbanje zimi pa čak i na otvorenom može biti korisno i da to nije nikakav bauk ili rizik od obolijevanja, osim naravno ako već imate problema s bolestima.

 

Najprije se dobro pripremite za vježbanje. Duboko i pravilno dišite nekoliko minuta, obavite dobro zagrijavanje u periodu od otprilike 20 minuta i započnite sa aerobnim (duže, ali slabije) ili anaerobnim (kraće, ali jače) vježbama. Trčanje, vožnja (sobnog) bicikla, rad na steperu i slične aktivnosti vremenski traju duže, ali su lakšeg intenziteta. Obavljajte ih kao i tijekom proljeća i ljeta, ali ipak malo spustite granicu maksimalnog napora kako ne bi preopteretili mišiće. Mišići su naime osjetljiviji na napor zimi, pa pripazite na intenzitet i trajanje vježbe.

 

Svaki se organizam drugačije ponaša u svakom godišnjem dobu. Zima donosi sa sobom češći stres, slabiji imunitet, manju mišićnu otpornost na bolove, lakše taloženje suvišnih kilograma, depresiju i slične probleme. Kako biste izbjegli sve navedeno – vježbajte!

 

 

1844
Kategorije: Fitness, Drugo Mišljenje
Tagovi: Fitness
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije