Autor: mi
Datum objave: 14.06.2019


Vlasnik UFC-a u pregovorima za preuzimanje Premier Boxing Championsa

Dana White nedavno je izjavio da nakon ljeta kreće u akciju s dugonajavljivanim Zuffa Boxingom.

Iako se po njegovim izjavama mogao steći dojam da će Zuffa Boxing biti vezan uz UFC, nova bi promocija trebala biti vezana više za kompaniju vlasnika UFC-a.


Američki novinar Mike Coppinger potvrdio je da su se predstavnici William Morris Endeavor Entertainmenta (WME) sastali s Alom Haymonom oko preuzimanja Premier Boxing Championsa.

Haymon je PBC pokrenuo 2015. U početku su zakupljivali termine kod različitih televizijskih kuća – NBC, CBS, ESPN, Spike, FOX i Showtime čime je potrošio veliki dio od nekoliko stotina milijuna dolara koliko su mu investitori dali na raspolaganje. Prošle godine su potpisali ugovore sa Showtimeom i FOX-om.


“Glasine su istinite, Al Haymon je imao nekoliko sastanaka s Arijem Emanuelom

o mogućnosti posla u kojemu bi Al i dalje ostao uključen u rad kompanije kao što je Dana White ostao u UFC-u nakon preuzimanja” izjavio je Coppinger.


Haymona, koji nikada ne daje izjave, se naziva savjetnikom borcima, odnosno menadžerom i bio je kritiziran da pod tom krinkom istovremeno radi posao promotora i menadžera, u Americi zabranjen Muhammad Ali aktom.


Iako za PBC boksaju skoro sva najveća imena poput Deontaya Wildera, Mannyja Pacquiaoa, Andyja Ruiza i Keitha Thurmana, pitanje je i kakve oni ugovore imaju s kompanijom i mogu li u slučaju promjena potražiti drugog poslodavca.


Uz to, Dana White je natuknuo svoju želju da potpuno ignorira sve velike federacije – WBC, WBA, WBO i IBF i  vodi promociju na način na koji vodi UFC.


846
Kategorije: Boks
Tagovi: UFC, Dana White
Najpopularnije
Najnovije