Autor: Admin
Datum objave: 29.05.2013
Komentari:
0,00


VODIČ KROZ MASAŽE

2. Dio

Postoji toliko vrsta masaže da je ponekad teško izabrati. Donosimo vam pregled standardnih i onih malo egzotičnijih masaža. 

 

Sportska masaža

 

Sportska masaža koristi iste tehnike kao i klasična, ali ciljano uklanja posljedice napora na mišićima. Sportska masaža može biti dosta bolna i uzrokovati upalu mišića (musklfiber), ali je izrazito bitna za one koji se izlažu sportskim naporima. Ona služi za brzi oporavak sportaša kao i za sprečavanje ozljeda.

 

Tajlandska masaža


Poput Shiatsu masaže i tajlandska podiže energiju u tijelu. Ovo je vrlo aktivan oblik masaže u kojem niste pasivni, i ne ležite cijelo vrijeme. Kod tajlandske masaže mijenjate poze, a terapeut vas isteže i steže. Nešto poput joge, ali bez da ulažete ikakav napor. Ova masaža, uz to što opušta, čini vas vitkijim i elastičnijim.

 

Refleksologija- masaža stopala

 

Refleksologija se često poistovjećuje sa običnom masažom stopala, ali ona je puno sofisticiranija. Refleksološka masaža sastoji se od pritiskanja točki na tabanu koje su povezane sa organima u tijelu. Teorija kaže da je svaka točka na tijelu povezana sa jednom točkom u tabanu. Ovakva masaža stopala djeluje izuzetno opuštajuće, posebno za osobe koje puno vremena provode na nogama, a može pozitivno djelovati i na specifične organe u tijelu.

2727
Kategorije: Drugo Mišljenje
Tagovi: Fitness, Drugo Mišljenje
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije